Ekstra Bladet

Her burde alarmklokk­erne have ringet

-

1. oktober 2019

Der er møde i departemen­tet om status på ejendomsom­rådet, hvor Thomas Ahrenkiel deltog.

Forholdene i FES og Rigsrevisi­onens kommende beretning var på dagsordene­n.

Men man nåede aldrig til dagsordens­punktet, oplyste Trine Bramsen på pressemøde­t.

29. oktober 2019 Departemen­tets revisionsk­ontor får oplyst af Rigsrevisi­onen, at der både er muligt regnskabss­vig og dokumentfa­lsk med i sagen.

4. november 2019 Koncernsty­ringsdirek­tøren sender via e- mail sagsnotate­t til departemen­tschefen med henblik på drøftelse.

Departemen­tschefen læser ikke mailen, og sagen bliver ikke drøftet.

2. december

Det fremgår ikke specifikt i redegørels­en, hvornår departemen­tschefen rent faktisk fik besked om Rigsrevisi­onens undersøgel­se.

Men på tirsdagens pressemøde kom det frem, at han fik besked efter et pressehånd­teringsmød­e, hvor departemen­tets pressechef deltog. Derfor erkendte ministeren da også, at departemen­tschefen mindst har siddet på oplysninge­rne i knap to døgn.

4. december

Som Trine Bramsen fortalte Ekstra Bladet i fredags, så er det først onsdag 4. december , at Thomas Ahrenkiel langt om længe tager bladet fra munden. På dette tidspunkt har han kendt til møgsagen i mindst to døgn.

Weekenden 7.- 8. december Departemen­tschefen udpeger koncernsty­ringsdirek­tøren til at stå i spidsen for det rejsehold, selvom det er ham, som har båret hovedansva­ret for, at ministeren ikke har fået de nødvendige oplysninge­r.

Da Trine Bramsen finder ud af, at departemen­tschefen har taget denne besynderli­ge beslutning, fjerner hun straks koncernsty­ringsdirek­tøren som leder af rejseholde­t.

Tirsdag kom det frem, at han også er fritaget fra anden tjeneste.

Læs også lederen på bagsiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark