Der var masser af danskerdra­ma på næstsidste spilledag i gruppespil­let i Champions League – Ajax sensatione­lt ude

- TROELS CHRISTENSE­N tch@ eb.dk

Det blev en vild danskeraft­en, da gruppespil­let i Champions League skulle afgøres i fire grupper.

Og da den sidste fløjte lød, var de fleste gået videre efter vild dramatik og spænding hele vejen. Kun Joakim Mæhle og Rasmus Nissen slap ikke videre.

Valencia med Daniel Wass skulle i Gruppe H frem over stepperne i Amsterdam for at slå Ajax, og spanierne var yderst farlige flere gange i første halvleg. Midtvejs gav det bonus, da Joel Veltman glemte offsidefæl­den og gav Rodrigo Moreno lov til at slå bolden op i det korte hjørne.

Da Chelsea med Andreas Christense­n på bænken allerede var de store mod Lille, var sidste års semifinali­ster pludselig i ude af turneringe­n ved pausen.

Yussuf trak straffe

De rød-hvide med Christian Poulsen som assistentt­ræner pressede på hele anden halvleg med store chancer til følge, men spanierne holdt stand trods en udvisning til Paulista i tillægstid­en.

Yussuf Poulsen startede i front hos Leipzig og trak et straffespa­rspark efter 13 minutter ude mod Lyon med Joachim Andersen, og tyskerne bragte sig også på 2- 0 før pausen. Så kom franskmænd­ene tilbage – måske med mentalt brændstof fra meldingern­e om Benficas føring mod Zenit.

Houssem Aouar reducerede, og Memphis Depay udlignede smukt otte minutter før tid, og så trak

Poulsen Andersen med sig til ottendedel­sfinalerne.

Danskerklu­bben Dortmund kom planmæssig­t foran hjemme mod bundproppe­n i Gruppe F, Slavia Prag, som dog udlignede kort før pausen, før Julian Brandt efter en time bragte tyskerne tilbage i det fine selskab.

På det tidspunkt havde Inter nemlig problemer hjemme mod Barcelona, hvor et par scoringer blev underkendt i anden halvleg ved stillingen 1- 1, og Dortmund kunne sende unge Ansu Fati en smuk tanke, da han to minutter før tid bragte Barca på 2- 1.

Genk kørt over

I Gruppe E kunne Rasmus Nissen være med til at sende de forsvarend­e mestre ud. Det krævede en hjemmesejr til Salzburg over Liverpool, og han leverede en fin indsats som højre back overfor Sadio Mané. Østrigerne havde også masser af chancer, før det engelske tophold slog kontra efter en lille times spil med to scoringer på godt et minut, signeret Naby Keita og Mo Salah.

Genk med Joakim Mæhle blev kørt over i Napoli med 0-4.

?? FOTO: JEFF PACHOUD/ RITZAU SCANPIX ?? Yussuf Poulsen får straffe i situatione­n her mod Lyon og Joachim Andersen. Kampen endte 2-2. Begge hold er videre i Champions League.
FOTO: JEFF PACHOUD/ RITZAU SCANPIX Yussuf Poulsen får straffe i situatione­n her mod Lyon og Joachim Andersen. Kampen endte 2-2. Begge hold er videre i Champions League.