Ekstra Bladet

Medicinråd­et: Mest sundhed for pengene

-

Medicinråd­et udarbejder anbefaling­er til, om ny medicin og lægemidler skal bruges som behandling i Danmark.

I et mailsvar skriver formændene for rådet, Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen til Ekstra Bladet, at man mangler tilstrække­lig dokumentat­ion for effekten til også at give kvinder uden BCRA- mutationen olapirib:

’ På nuværende tidspunkt findes der ikke data, der viser, at patienter uden BRCA- mutation har gavn af behandling med olaparib i forhold til placebo ( ingen behandling). Hvis der skulle komme data, som opfylder de krav, vil vi se på, om sagen bør tages op igen’.

– Hvor meget mindre risiko for et tilbagefal­d skal være, før man mener, det økonomisk kan betale sig at tilbyde behandling­en?

’ Medicinråd­et har til opgave at foretage en samlet vurdering af behandling­ers effekt og omkostning­er. Rådet arbejder ikke med faste grænseværd­ier. Det er en samlet afvejning i hver enkelt sag’, skriver formændene for Medicinråd­et:

’ Det er vigtigt at holde fast i, at Medicinråd­et er sat i verden for at sikre mest mulig sundhed for pengene til gavn for alle landets patienter.

En del af rådets opdrag er at sikre, at pengene kun bruges på lægemidler, hvor der er et rimeligt forhold mellem effekt, bivirkning­er og pris. Ellers risikerer vi, at pengene forsvinder fra andre områder, som også er afgørende for patientern­e’ skriver de og understreg­er, at nirapirib ikke er en helbredend­e behandling. Den kan til gengæld forsinke tiden i forhold til tilbagefal­d:

’ Derfor er det Medicinråd­ets vurdering, at der for gruppen af patienter uden BRCA- mutation ikke er balance mellem nirapiribs effekt og den pris, firmaet tilbyder’, skriver de.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark