Ekstra Bladet

Anna Karina begravet i Frankrig

-

Den danskfødte skuespille­rinde Anna Karina blev i går begravet i Paris. Familie og mange venner deltog i arrangemen­tet på PèreLachai­se kirkegårde­n i den franske hovedstad.

Blandt dem var en anden stor stjerne fra 1960' erne, sanger og skuespille­r Jane Birkin, og den oscarvinde­nde franske skuespille­r Marion Cotillard.

Nåede at medvirke i mere end 50 film - både franske, danske og internatio­nale

Også Frankrigs kulturmini­ster, Franck Riester, deltog, skriver det franske nyhedsbure­au AFP.

Selv om Anna Karina arbejdede som både model og sanger, er hun først og fremmest kendt for sine roller i de film, som hendes tidligere mand Jean- Luc Godard instruered­e i 1960' erne.

Hun døde 14. december i en alder af 79 år.

Den danskfødte skuespille­rinde med det borgerlige navn Hanne Karen Blarke Bayer levede hele sit voksne liv i Frankrig.

Allerede som teenager blaffede Anna Karina til Paris, hvor hun ville forsøge at blive skuespille­r.

Hun begyndte dog i stedet som model, hvilket førte til en forside på det franske magasin ’ Elle’ og efterfølge­nde navneskift på opfordring af modeskaber­en Coco Chanel.

Jean- Luc Godard

Anna Karina blev i samme periode opdaget af filminstru­ktøren Jean- Luc Godard på den berømte gade Champs- Élysées i Paris. Og herfra udviklede hun sig til en muse og ansigtet på fransk film i 1960' erne.

Samarbejde­t med den fransk- schweizisk­e filminstru­ktør førte til, at Anna Karina allerede som 21årig vandt en pris for ’ bedste skuespille­rinde’ ved Berlin filmfestiv­al for Godards film ’ Une Femme est une Femme’ fra 1961.

Gennem sin karriere nåede hun at medvirke i mere end 50 film - både franske, danske og internatio­nale.

/ritzau/

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Anna Karina arbejdede som både model og sanger, men er hun først og fremmest kendt for sine roller i de film, som hendes tidligere mand Jean- Luc Godard instruered­e i 1960' erne.
FOTO: RITZAU SCANPIX Anna Karina arbejdede som både model og sanger, men er hun først og fremmest kendt for sine roller i de film, som hendes tidligere mand Jean- Luc Godard instruered­e i 1960' erne.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Frankrigs kulturmini­ster og flere kendte skuespille­re var lørdag med til at tage afsked med Anna Karina.
FOTO: RITZAU SCANPIX Frankrigs kulturmini­ster og flere kendte skuespille­re var lørdag med til at tage afsked med Anna Karina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark