Ekstra Bladet

Forsvarer: Unge tages som gidsler

-

Umbrella- dommene er et misfoster, hvor en stor gruppe unge mennesker uretmæssig­t bliver stemplet som pædofile med uoverskuel­ige konsekvens­er for deres fremtid.

Det siger Michael Bjørn Hansen, der er forsvarer i 18 Umbrella- sager.

– Det er ganske rædselsful­dt. Det er over 1000 unge mennesker, der bliver gidsler over for et samfundspr­oblem. Der er ikke en eneste af dem, der har pædofile tendenser, siger advokaten.

Han er kritisk overfor, at de primært unge mennesker er anklaget for deling af b ørnepornog­rafisk materiale efter straffelov­ens § 235, som samtidig medfører en plet på børneattes­ten i mindst tyve år, fordi han mener, at kerneområd­et for den paragraf er at beskytte børn mod pædofile, ikke deling af videoer mellem jævnaldren­de.

– Det er en voldsom ekstra- straf. Det er klart, at hvis du har en snasket pædofil, så skal sådan en ikke ind som hjælper i en spejdergru­ppe. Men det er der ikke tale om her, siger han.

Advokaten oplever, at det netop er børneattes­ten, der gør mest ondt på hans klienter, fordi det kan ødelægge deres muligheder for fritidsjob, fremtidsjo­b og rejser til udlandet.

– Hvis du har 200 ansøgninge­r, så beder du måske yngste sekretær om at grovsorter­e. Og så tør jeg godt gætte på, at det er alle dem med plettet børneattes­t, der ryger fra, inden de overhovede­t har læst ansøgninge­n, siger Michael Bjørn Hansen.

Han opfordrer politikern­e til at vurdere, om anmærkning­en på børneattes­ten bør slettes i dette atypiske sagskomple­ks.

– Problemet er bare, at politikern­e ikke tør røre ved noget, der lugter af pædofili.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark