Ekstra Bladet

Mystik om Ibens død

KAN VÆRE BLEVET DRÆBT: Politiet opfordrer personer, der kender til den 38- årige mors færden eller har været i kontakt med hende på de sociale medier, til at henvende sig

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

Der kan ligge et drab bag den 38- årige mor Iben Salling Syriks mystiske død i familiens sommerhus på Skovbrynet ved Thyregod, nord for Give.

Hun blev fundet for to uger siden, men Sydøstjyll­ands Politi har stadig ikke klarlagt, hvordan og hvorfor kvinden døde – og om hun døde som følge af en forbrydels­e.

Derfor arbejder politiet med en efterforsk­ning ’i fuld skala’.

– Det er en potentiel drabsefter­forskning, der omhandler alt, siger vicepoliti­inspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyll­ands Politi, der nu har offentligg­jort den afdøde kvindes navn.

Mand sigtet

Iben Salling Syrik var fraskilt og boede på Genvej i

Give sammen med sin femårige søn, som ikke var hos hende på det tidspunkt, hvor hun blev fundet død.

Samme dag anholdt politiet en mand, der blev sigtet, afhørt og løsladt igen.

Vicepoliti­inspektøre­n ønsker dog ikke at oplyse, præcis hvad han er sigtet for, eller hvilken relation han havde til kvinden, men sigtelsen er opretholdt indtil videre.

– Er der noget i hendes privatliv, der tilsiger jer, at der er nogen, der ville hende ondt?

– Det er det, vi forsøger at finde ud af. Da dødsmåde og dødsårsag ikke er helt afklaret, så er det, at vi går lidt bredt og forsøger at undersøge i forskellig­e retninger, siger Carsten Thostrup, der holder kortene tæt ind til kroppen i forhold til, hvordan kvinden blev fundet død, om det var ude eller inde, og om der var ydre skader på hende.

Vicepoliti­inspektøre­n forklarer det med, at de ikke kan risikere at give en eventuel gerningsma­nd nogle fordele ved at afsløre, hvad de ved, og hvad de ikke ved på nuværende tidspunkt.

– Der er også et hensyn til en eventuel kommende retssag og til de involvered­e, siger han.

600 rapporter i sagen

Politiet har indtil videre skrevet mere end 600 rapporter i sagen, ligesom de også allerede har afhørt en lang række personer.

Men politiet hører gerne fra folk, der kender til Iben Salling Syriks færden mellem 7. december og 8. december, ligesom folk, der har haft kontakt med kvinden på for eksempel sociale medier eller som på anden måde har oplysninge­r om hende, også bedes kontakte politiet.

– Det kan også være oplysninge­r om personer, som borgeren finder relevante i forhold til hende, skriver politiet i den meget brede appel.

Iben Salling Syrik var ejer af en sort stationcar af mærket BMW med registreri­ngsnummer CK30844.

 ?? FOTO: BØRGE LARSEN ?? Iben blev for to uger siden fundet død i dette sommerhus nord for Give. Politiet har nu sat en større efterforsk­ning igang for at finde ud af, om der ligger en forbrydels­e bag.
FOTO: BØRGE LARSEN Iben blev for to uger siden fundet død i dette sommerhus nord for Give. Politiet har nu sat en større efterforsk­ning igang for at finde ud af, om der ligger en forbrydels­e bag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark