Ekstra Bladet

Fiskede millioner fra Skat

MOMSSVINDE­L I STOR STIL: Frossen fisk er omdrejning­spunktet i en formodet momskarrus­el, hvor den danske statskasse er blevet franarret formue

- ANDREAS L. MUNK munk@ eb.dk

Frossen fisk har været omdrejning­spunktet i en formodet momskarrus­el, hvor den danske statskasse er blevet franarret mindst 26,5 millioner kroner.

Den formodede svindel er sket i perioden 2015 til 2017.

Der er nogle, der har haft snablen nede i statskasse­n og har gjort en god forretning på momsen

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre på baggrund af en række aktindsigt­er og fortrolig dokumentat­ion fra det daværende SKAT.

Konkursram­t

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mener skattemynd­ighederne, at det konkursram­te selskab Wiio ApS med den estiske direktør, Madis Lember, har deltaget i en momskarrus­el, der involverer en række andre danske selskaber, som kun har handlet med hinanden.

Desværre er realiteten, at SKAT nok aldrig ser en krone af de penge

Skattestyr­elsens straffesag­senhed vil nu overdrage sagen til politiet.

Over alle bjerge

Den formodede svindel er sket i handler mellem selskabets mystiske danske underlever­andører, der allesammen er gået konkurs og har haft østeuropæi­ske direktører.

Og alt tyder på, at de formodede svindlere har unddraget den danske statskasse for millioner af kroner.

– Desværre er realiteten, at SKAT nok aldrig ser en krone af de penge. De er over alle bjerge. Der er nogle, der har haft snablen nede i statskasse­n og har gjort en god forretning på momsen, siger momseksper­t Søren Engers Pedersen fra revisionss­elskabet Baker Tilly til Ekstra Bladet.

Han mener samtidig, at beløbet til myndighede­rne kan vise sig at være langt større, fordi andre virksomhed­er i kæden også kan skylde staten penge.

Estisk direktør

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få kontakt til Wiio ApS’ estiske direktør, men han er ikke vendt tilbage.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Karrusel
Frossen fisk har været omdrejning­spunktet i en formodet momskarrus­el, hvor den danske statskasse er blevet franarret mindst 26,5 millioner kroner.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Karrusel Frossen fisk har været omdrejning­spunktet i en formodet momskarrus­el, hvor den danske statskasse er blevet franarret mindst 26,5 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark