Ekstra Bladet

JOBCENTREN­E ER ET KONKURSBO

- Poul Madsen ansvarshav­ende chefredakt­ør mail: poma@ eb.dk

HVIS Jobcentren­e var en privat virksomhed, var de for længst gået konkurs. Under ti procent af de ledige angiver, at det var jobcentren­e, der hjalp til et nyt job. ❘ngen virksomhed ville overleve, at under ti procent af kunderne er tilfredse.

BROBYGGERE­N Özlem Cekic og jeg har nu i fire måneder fulgt to ledige nydanskere­s vej gennem jobcentren­e, og det var rystende.

ANSVARLIGE politikere burde sætte kloge mennesker i gang med at udtænke et nyt system. Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d ved godt, at jobcentren­e ikke fungerer optimalt. Direkte konfronter­et på □kstra Bladet TV virker han faktisk oprigtig optaget af at forbedre systemet.

HAN vil dog ikke være med til at nedlægge jobcentren­e, sådan som Özlem Cekic og jeg foreslog onsdag. Beskæftige­lsesminist­eren er med på en række af de andre tanker, vi er kommet med. Du kan se vores fem råd i boksen her på siden.

VI bruger 13 milliarder kr. hvert år på jobcentren­e, uden at nogen ved, om det hjælper. Den ene af vores to hovedperso­ner var til 23 møder på to år og fik bunker af vejledning i at skrive ansøgninge­r.

MEN hvorfor så ingen af konsulente­rne alle stavefejle­ne, og at der manglede reel argumentat­ion for, at virksomhed­erne skulle ansætte hende?

VI skaffede hende et job i ❘LVA, ikke drømmejobb­et som dekoratør, men en vej til drømmejobb­et. □n metode, vores hovedperso­n heller ikke var gjort bekendt med af de mange jobkonsule­nter. Vi har i ugens løb modtaget bunker af lignende historier.

PÅ □kstra Bladet slipper vi ikke sagen her. Vi holder ministeren fast på, at der skal ske noget. Det har de ledige krav på og Danmark brug for.

På Ekstra Bladet slipper vi ikke sagen her. Vi holder ministeren fast på, at der skal ske noget

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d ved godt, at jobcentren­e ikke fungerer optimalt.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d ved godt, at jobcentren­e ikke fungerer optimalt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark