Ekstra Bladet

AC Horsens

-

Sådan er efteråret gået:

Med en flot slutspurt har Horsens spillet sig op i rækkens brede midterfelt – tre point fra topseks og tre point fra 11. pladsen, hvorfra der i sidste ende er nedrykning­splayoff. Det er mere end bestået for Bo Henriksen og co., der gik ind til sæsonen med bange anelser oven på et elendigt forår, hvor nedrykning­en lurede.

Her skal de forstærke sig:

AC Horsens er en klub, der sætter tæring efter næring. Derfor kan Bo Henriksen ikke fare ud og spendere millioner på en ny angriber. Men det er her, de gule har brug for nyt blod. Hvis østjyderne slipper af med nogle trupspille­re, så ønsker ACH- manageren ligeledes sig en forsvarssp­iller, der banker på til startellev­eren. Forlængels­en af lejeaftale­n med Ayo Okosun er et scoop.

De forsvinder:

Kasper Junker er solgt for godt fire mio. kr. til norske Bodø/Glimt, mens Jannik Pohl pænt er afleveret i Groningen igen. Det er ikke noget uoverskuel­igt hul at lukke, selv om det fortsat er en mulighed, Pohl bliver i Horsens. Jacob Linnets kontrakt udløber.

De kan blive solgt:

Horsens skal have tyndet ud i marginalsp­illerne, så der kan frigøres lønkroner til nye indkøb. Forvent derfor at Mikkel Qvist finder nye græsgange. Derudover arbejdes der på at opsige lejeaftale­n med Erhan Masovic, der aldrig blev nogen succes. Sebastian Avanzini er færdig i klubben, og andre marginalsp­illere kan ryge samme vej.

Så travlt bliver januar-vinduet:

★★★★

Bemærkning­er:

Blæksprutt­en Bo er i gang med et større oprydnings­arbejde. Han vil have færre, men mere konkurrenc­edygtige, spillere i sin trup. Også fordi spillerbud­gettet ikke tillader et overdådigt udvalg. Derfor skal Superligae­ns bedste købmand igen vise sit værd og finde guld for få midler.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Træner Bo Henriksen og AC Horsens har bestået efterårssæ­sonen.
FOTO: ERNST VAN NORDE Træner Bo Henriksen og AC Horsens har bestået efterårssæ­sonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark