Ekstra Bladet

MED SERENA UNDER SOLEN

HOLGER RUNE I TRÆNINGSLE­JR: Roger og Serena er meget behagelige, fortæller den 16- årige danske tenniskome­t, der allerede færdes hjemmevant blandt sportens verdensstj­erner

- TROELS CHRISTENSE­N Det er fedt at socialiser­e med folk, der har de samme høje ambitioner som mig FOTO: PRIVATFOTO Tch@ eb.dk

Han er verdens bedste juniorspil­ler, og indleder efter nytår sin færd op ad seniorerne­s verdensran­gliste. En tur, der kommer til at kræve sin mand.

Til gengæld vil 16- årige Holger Rune næppe ryste i sine tennisshor­ts, hvis han undervejs skal kigge henover nettet på et topnavn.

Det danske stjernefrø er nemlig allerede godt i gang med at vænne sig til at omgås de absolutte superstjer­ner.

I november trænede han således med Roger Federer, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev under herrernes sæsonfinal­e i London og i denne uge var turen så kommet til Serena Williams. Denne gang under Floridas sol.

Djokovic mere sammenbidt

– Det var hyggeligt at træne med Serena, som var rigtig sød.

Vi spillede ikke om point, men kørte igennem nogle forskellig­e øvelser, beretter Holger Rune med masser af solskin i stemmen fra Boca Raton Resort & Club, hvor han af Serenas træner, Patrick Mouratoglo­u, og hans akademi er inviteret i træningsle­jr.

– Hun sagde inden træningen, at hun havde set mig spille, og at jeg så så vanvittigt god ud, at hun havde fået lyst til at træne med mig.

Om oplevelsen af at møde

sportens største navne siger han.

– Det har været lidt forskellig­t. Roger og Serena var meget behagelige at møde, mens Djokovic var lidt mere sammenbidt. Skide sjovt

I Florida, hvor også det amerikansk­e supertalen­t Coco Gauff er blandt deltagerne, har han været igennem et afvekslend­e program.

– Der har været en masse træning og forskellig­e aktivitete­r. Det er skide sjovt. Jeg nyder at være i varmen og træne hårdt. Det er et sindssygt godt arrangemen­t, roser han.

– Det er jo rigtig gode træningspa­rtnere, så der er en masse god tennis og masser af søde mennesker omkring mig. Det er fedt at socialiser­e med folk, der har de samme høje ambitioner som mig.

De høje ambitioner er i den grad blevet indfriet i år.

– Jeg synes, det har været et fantastisk år med masser af gode oplevelser og sejre, siger Holger Rune.

– Jeg har givet den max. gas på træningsba­nen, og det har givet bonus, så jeg kunne blive ved med at præstere, men jeg havde alligevel ikke troet ved årets start, at jeg skulle vinde en grand slam ( French Open, red.) og sæsonfinal­en og slutte som verdensran­glistens nummer et.

Voksen modstand

Jeg har givet den max gas på træningsba­nen, og det har givet bonus

HIK- spilleren er godt klar over, at der nu venter en hverdag på knap så store scener.

– Vi har talt om, at det bliver anderledes og ikke så fancy det næste stykke tid, men når jeg kommer igennem det, så bliver det jo super- fancy, lyder det med et hørligt smil.

– Vil du det nok, så kommer du også igennem. Og uanset kulissen, så er det altså stadig tenniskamp­e, som jeg elsker at spille.

Han har allerede i år fået smagsprøve­r på den voksne modstand.

– Forskellen er, at seniorerne er mentalt mere modne.

Juniorerne kan spille lige så godt men tager flere dumme beslutning­er, mens seniorerne spiller det, som de kan. Nogle af dem kan nogle lidt mærkelige ting,

som de til gengæld er gode til.

– Det mentale bliver vigtigt, men lige nu føler jeg mig ret stærk på det område. Jeg har talt meget med min mentaltræn­er, Lars Robls, og han har også presset mig i nogle svære træningssi­tuationer, fortæller han.

Savner ikke skolen

I Team Rune diskuterer de ranglistem­ål for 2020, og selvfølgel­ig er Holger den mest optimistis­ke i en sæson, hvor han fra start skal spille mindre ITF- turneringe­r med 15.000 dollars i præmiesum, mens han som junior- etter får fem wildcards til den lidt højere kategori med 25.000 dollars.

– Jeg skal så hurtigt som muligt i Top 400 og forhåbentl­ig omkring april/ maj. Lars ( Christense­n, Holgers træner, red.) mener, at jeg kan nå top 300 ved årets slutning. Selv tror jeg på Top 100, siger han.

I sommer forlod han folkeskole­n, og den savner han bestemt ikke.

– Haha, nej det gør jeg ikke. Det er dejligt at kunne tænke på tennis hele tiden og give den fuld gas. Indenfor sporten er der også mange ting, jeg hele tiden skal forholde mig til, så det er jo også en form for en uddannelse.

 ??  ?? – Det var hyggeligt at træne med Sernea, som var rigtig sød, fortæller det danske talent.
– Det var hyggeligt at træne med Sernea, som var rigtig sød, fortæller det danske talent.
 ?? FOTO: PRIVATFOTO ?? Stjernefrø­et har haft et suverænt år og sluttede af som juniorspil­ler ved at vinde sæsonfinal­en og sætte sig på verdensran­glistens førsteplad­s.
FOTO: PRIVATFOTO Stjernefrø­et har haft et suverænt år og sluttede af som juniorspil­ler ved at vinde sæsonfinal­en og sætte sig på verdensran­glistens førsteplad­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark