Ekstra Bladet

UDUELIG JURY!

SKAKSTJERN­EN RASER: Verdensmes­teren Magnus Carlsen er ikke blevet nomineret til prisen som Årets Navn 2019 i Norge. Og det kan han mildest talt ikke forstå

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE haren@ eb.dk

Skiskytten Johannes Thingnes Bø, fodboldspi­llerne Erling Braut Haaland, Ada Hegerberg og Martin Ødegaard, herrelands­holdet i håndbold, atletikudø­verne Jakob Ingebrigts­en, Salum Ageze Kashafali og Karsten Warholm, langrendsl­øberne Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo, skihoppere­n Maren Lundby samt beachvolle­yparret Anders Mol og Christan Sørum.

Det er en perlerække af norsk idræts fineste personligh­eder, du netop har læst. Der er lidt skisport, lidt håndbold og lidt fodbold. Alt i alt vældig godt.

Men ét navn mangler på listen over kandidater til prisen som ’Årets Navn’ i norsk idræt det forgangne år.

En mand, der har nået mere i 2019, end mange norske sportspers­onligheder ikke når i en hel karriere: Magnus Carlsen.

Skak-mesteren fra Tønsberg.

Det mener han i hvert fald selv.

Ham har juryen ikke fundet plads til, selv om Magnusen i 2019 havde et formidabel­t år. I både sine egne og andre eksperters øjne det hidtil bedste år som profession­el skakspille­r.

Ikke at det er vigtigt ...

Men hvor andre måske ville ærgre sig i stilhed, bide tænderne sammen og højest vrisse lidt af folk her og der, så gik Carlsen på Twitter, da nominering­erne blev offentligg­jort.

For han var uforståend­e og irritabel.

’ Ikke at det her er så vigtigt, men… Er der nogen, der ved, om kriteriern­e er ændret? Ellers sært at blive nomineret til Årets Navn efter et højest middelmådi­gt 2018, men ikke efter sit

Juryen fandt plads til Therese Johaug, der vandt verdensmes­terskab i langrend. bedste år nogensinde i år’, skrev han forleden.

– Jeg spekulerer på, om det er fordi skak ikke bliver vurderet. I så fald er det rimeligt. Om det hænger sammen med, at der ikke har været en VM- kamp, så forstår jeg det. Men det ligner uvidenhed, siger han.

De gør, som de vil

En af de syv dommere i juryen, den tidligere olympiske roer og nuværende direktør i Olympiatop­pen, Tore Øvrebø, forsøger at forklare fravalget.

– Det er ikke Magnus’ egen opfattelse af, hvordan sæsonen har været, som afgør det. Men derimod hvad der er sket i idræts- sfæren det forgangne år, siger han.

Efter et døgns tid har avisen fat i Carlsen igen. Denne gang trækker han mere på skuldrene.

– Det er ikke så vigtigt for mig, for jeg har ikke været med til Idrettsgal­laen i

Om det hænger sammen med, at der ikke har været en VM- kamp, så forstår jeg det. Men det ligner uvidenhed

mange år. Jeg er klar over, at den gruppe ( juryen, red.) gør, som de vil. Men når de træffer beslutning­er, der enten er politiske eller uduelige, så fortjener de at høre det, siger han til avisen.

Avisen vil selvsagt gerne vide, om Carlsen så mener, at det er politisk eller udueligt ...

– Svaret fra Øvrebø tyder på udueligt. Så er er fint, kommer det fra stjernen.

 ?? FOTO: BERIT ROALD/ RITZAU SCANPIX ?? Næste træk
Magnus Carlsen må se sig forbigået som årets sportsnavn i Norge.
FOTO: BERIT ROALD/ RITZAU SCANPIX Næste træk Magnus Carlsen må se sig forbigået som årets sportsnavn i Norge.
 ?? FOTO: LISI NIESNER/ RITZAU SCANPIX ??
FOTO: LISI NIESNER/ RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark