Ekstra Bladet

Har mistet praktikpla­ds og trænerjob

-

Rasmus var flyvende, da han fik besked fra sin mester om, at han var blevet udvalgt til et praktikoph­old hos flyproduce­nten Lockheed Martin i USA som led i den tekniske uddannelse, han er i gang med.

Men efter en snak med sin mor, kom han ned på jorden igen. Forsvaret kører baggrundst­jek, og selv hvis han fik grønt lys for at rejse ind i pædofili- strikse USA på trods af pletten på børneattes­ten, så er han bange for, at han pludselig kan blive smidt ud, mens han er der.

– Jeg er superskuff­et og irriteret. Jeg mister lysten. Jeg giver bare op. Problemet er, at jeg kan ikke gøre noget ved det. Jeg må bare bukke under for systemet, siger Rasmus.

Hans forældre undrer sig over, hvorfor politikern­e ikke ser på, om lovgivning­en er gearet til denne slags sager i en ny digital virkelighe­d, og overvejer om en plet på børneattes­ten, der er indført for at beskytte børn mod pædofile, er det rigtige i denne sag.

Gråspurve med kanoner

– Jeg er godt nok også skuffet i forhold til det politiske engagement. Man har bare valgt at sige, at de er alle sammen pædofile, siger Rasmus’ far, mens hans mor mener, at en plet på børneattes­ten er at skyde gråspurve med kanoner.

– Myndighede­r og politikere har sovet i timen. De er magtesløse, og derfor skal 1200 tilfældigt udvalgte unge nu betale prisen til skræk og advarsel for andre. Det hænger ikke sammen. Det er også derfor, vi bliver så frustrered­e.

Børneattes­ten har også betydet, at Rasmus har droppet at fortsætte som frivillig træner i den lokale idrætsfore­ning og har afskåret ham fra en vigtig del af hans sociale liv. Han har ikke lyst af frygt for at blive afvist og genstand for sladder.

– Er det ikke fint, at man en gang for alle gør klart, at det er ulovligt at dele den slags?

– Nogle gange skal der selvfølgel­ig hårde midler til for at få folk til at forstå det, men jeg tror ikke, at den her sag betyder, at alle børn og unge tænker, at det her gør jeg aldrig. Det florerer stadig rundt, siger Rasmus og fortsætter:

– Det eneste, den har gjort er, at den har ødelagt uddannelse­smulighede­r, økonomi og tillid til systemet for rigtig mange unge og deres familier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark