Ekstra Bladet

Mor med skarp kritik: Forbund støtter ikke nok

-

Nok har Holger Rune haft markant fremgang på tennisbane­n, men økonomien har mere end svært ved at følge med, og hans familie må grave dybt.

Selv om han vil modtage tilskud fra både Dansk Tennis Forbund ( DTF) og Leschly Tennis Foundation, så er der tale om bidrag, der skal betales tilbage, hvis han begynder at spille store præmiepeng­e ind.

Det fortæller hans mor, Aneke Rune, der synes DTF’s prioriteri­nger kunne være bedre for 2020, som ifølge hende økonomisk er det hårdeste år i overgangen fra junior til senior

Kun et lån

– Han får jo reelt ’ kun’ et lån. Hvor andre forbund betaler træning, træningsle­jre, fysiske trænere, turneringe­r med mere til deres potentiell­e topatleter. Det virker vildt i den sammenhæng, når man ser både Holgers og Claras (Tauson, red.) resultater internatio­nalt, at tilsvarend­e ikke kan lade sig gøre i tennis, mens rigtig mange andre forbund kan.

Hun henviser til, at DTF betaler udlandstur­e for ungseniore­r uden samme, internatio­nale potentiale og finansiere­r elitetræni­ng for dem på hjemlig grund, mens der ikke er tilsvarend­e tiltag for Clara, Holger og Elmer Møller.

Trioen får ikke betalt træner, rejser eller lignende men kører altså på ’ lånte’ penge.

Holger Runes sejr ved

French Open indbragte

DTF en lille million kroner, men ingen af dem er gået hans vej.

– Det er en pris fra det franske forbund til udvikling af grusspille­re, så vi havde måske forventet en eller anden form for afkast af denne pris, særligt da Holger jo reelt er under udvikling, siger Aneke Rune.

– 2020 bliver et år, hvor der ingen tilskud er fra turneringe­rne til hotel og mad, så det bliver altså et svimlende dyrt år. I forbundets øjne hører Holger åbenbart ikke til i kategorien ’ under udvikling’, men sådan ser vi ikke helt på det.

– Han er nået halvvejs, så det er langt endnu. Han er i den grad under udvikling.

Ikke en chance

– Når det så er sagt, er vi naturligvi­s super glade for alle former for støtte, også selvom der er tale om lån, for faktum er, at man med almindelig indkomst ikke har en chance for at være med her.

– Vi er rigtig glade for, at Friheden Invest er trådt til i år og for Humanostic­s , som også støtter Holger. Derudover er der genforhand­let aftale med Babolat ( ketsjermær­ke) men den aftale er – ligesom den med Nike - i høj grad resultat- og rangerings- baseret, så vi skal hele tiden afbalancer­e udvikling og resultater.

– Vi har som familie ingen problemer med at finansiere meget selv, men det hænger kun sammen med hiv og sving, og vi lever af masser af goodwill fra trænere og andre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark