Ekstra Bladet

Det er hyggeligt at se julekalend­er med min søn

Paw Henriksen er 44 år. Spiller rollen som Bjergi i TV2’s ’ Tinka og Kongespill­et’. Kendt fra sin rolle som Kim i TV2’s ’Anna Pihl’. Uddannet fra Statens Teaterskol­e i 2000.

- JONAS J. LARSEN

– Du var med i den første julekalend­er ’ Tinkas jule- eventyr’ for to år siden. Hvordan har det været at vende tilbage til rollen?

– Det vigtigste for mig var, at der stadig var noget tilbage i min karakter. Der var nødt til at være noget nyt at udforske, ellers gav det ikke mening. Det var der heldigvis, og jeg optog vel omkring ti dage. Der skal være noget at fortælle, og ellers skal man holde sig langt væk.

– Hvad kan du bedst lide ved rollen?

– Jeg kan godt lide universet. Tingene bliver taget i øjenhøjde, og det er ikke kun fjolleri. Historien bliver taget for pålydende, og vi sad ikke bare med en grydeske og bankede løs. Det kan også være fint, men jeg tror, at tiden vil noget andet. Man kan ikke få fat i den her aldersgrup­pe, hvis det ikke har relevans.

– Er det noget særligt at lave en julekalend­er?

– Vi har jo en tradition i Danmark, som man husker fra sin barndom. Der er noget hyggeligt ved at være med i en julekalend­er og hele den dagsføljet­on. Jeg bliver stoppet på gaden af børn, der spørger, hvorfor jeg ikke var med i går, og der må jeg altså svare: ‘ Det ved jeg ikke’. Jeg læser kun mine egne ting, når jeg laver serier, så spiller jeg bedst. Det er en bonus, når jeg nu sidder og ser serien.

– Hvad er forskellen på at lave ting til børn og voksne?

– Det er stadig en historie, der skal fortælles, men tingene bliver nok spillet lidt tydeligere. Tingene må gerne løftes op, men det skal ikke være så underligt, at man ikke ved, hvad der foregår. Udfordring­en er, at det ikke må blive for informativ­t. Det kan være gabende kedeligt.

– Hvad skal du selv lave til jul?

– Det bliver bare med familien. Min søn er to et halvt år, så vi skal nok i gang lidt tidligere, så det ikke bliver alt for sindssygt. Vi prøver at få lidt ro på, selvom det er svært. Men det er hyggeligt at se julekalend­er med min søn. Koncentrat­ionen ryger godt nok hurtigt, og det er ikke, fordi han ligefrem løber hen til fjernsynet, når han ser mig. Han er åbenbart allerede vant til, at far er i tv.

– Hvad går du ellers og laver?

– Når alt det her jul og nytår er overstået, starter jeg på to forestilli­nger. Vi laver en genopsætni­ng på Teater Grob, der hedder ’ I støvet fra regnen’. Derudover starter vi prøver på en forestilli­ng på Folketeate­ret. Så januar bliver lidt vild, og jeg forsøger at samle kræfter. Der er meget logistik, der skal gå op, når man er to steder.

’ Tinka og Kongespill­et’ vises hver dag på TV2 og TV2 Play.

 ?? FOTO: PER ARNESEN/ TV2/ DANMARK ?? – Vi har jo en julekalend­er- tradition i Danmark, som man husker fra sin barndom. Der er noget hyggeligt ved at være med i en, siger Paw Henriksen, der spiller Bjergi i ’ Tinka og Kongespill­et’.
FOTO: PER ARNESEN/ TV2/ DANMARK – Vi har jo en julekalend­er- tradition i Danmark, som man husker fra sin barndom. Der er noget hyggeligt ved at være med i en, siger Paw Henriksen, der spiller Bjergi i ’ Tinka og Kongespill­et’.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Privat danner Paw Henriksen par med Frederikke Plank Harms. Sammen har de en søn på to et halvt år.
FOTO: MOGENS FLINDT Privat danner Paw Henriksen par med Frederikke Plank Harms. Sammen har de en søn på to et halvt år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark