Ekstra Bladet

POSTNORD- CHEF FYRET FOR FLASKEFUSK

MELDT TIL POLITIET: Ekstra Bladet har afsløret en chef fra Postnord i fusk med tusindvis af flasker

- NICOLAJ VORRE KRISTIAN B. LARSEN FOTO: ANTHON UNGER nivo@ eb.dk; kbl@ eb.dk

Fusk med pantflaske­r koster nu en chef hos Postnord jobbet og udløser samtidig en politianme­ldelse.

De mange tusind flasker stod på et lager i Glostrup, og postfirmae­t havde egentlig besluttet, at de skulle doneres til et velgørende formål.

I stedet endte de på chefens private bopæl, hvor han ifølge Postnord selv gik i gang med at score gevinsten på omkring 30.000 kroner.

Ekstra Bladet tog ham på fersk gerning ved en pantstatio­n i Køge, og han blev efterfølge­nde kaldt til samtale.

– Den pågældende medarbejde­r er fyret, og vi vil sørge for, at sagen bliver politianme­ldt, lyder det fra Postnords presseafde­ling, som indtil videre ikke har andre mistænkt for at deltage i flaske- fupnummere­t.

– Alt tyder på, at han har handlet på egen hånd.

Postnord har tidligere udtalt, at de betragter chefens flaskepant som en ’ tyverisag’. Flaskerne stammer fra et konkursbo og tilhører postfirmae­t.

Nægtede hårdnakket

Da Ekstra Bladet konfronter­ede den nu fyrede chef ved pantstatio­nen i Køge, nægtede han ellers hårdnakket, at flaskerne havde noget som helst med hans arbejdspla­ds at gøre.

– Det her har intet med Postnord at gøre. Der er ikke noget, som er betalt af Postnord, sagde han i den forbindels­e.

Flaskerne blev sendt til hans private adresse fra lagerfirma­et Sparta Logistics i Glostrup. Her har man meget svært ved at forstå, at Postnord- chefen afviser, at flaskerne har tilknytnin­g til postfirmae­t.

– Jeg må sige, at det undrer mig. Det var Postnord, som spurgte, om vi ville opbevare dem. Det sagde vi ja til, og så har vi sendt fakturaer til Postnord. Det er også Postnord, der har fortalt, hvornår vi skulle gøre flaskerne klar til afhentning, oplyser Terje Dahl, der er chef for lagerfirma­et.

Absurde anklager

Sagen kommer kun en uge efter, at transportm­inister Benny Engelbrech­t ( S) varslede en ekstern undersøgel­se af Postnord Danmark. Det skete, efter at flere politikere modtog et anonymt brev med specifikke anklagepun­kter om svindel i postfirmae­t.

Brevet fra den hemmelige afsender – som Ekstra Bladet er i besiddelse af – fylder omkring et A4- ark. Det indeholder en række alvorlige anklager om svindel og nepotisme.

Postfirmae­t har tidligere afvist samtlige anklager i det anonyme brev.

’ Der er tale om absurde anklager i et anonymt brev, som er helt grundløse. Alle påstandene i brevet er forkerte og er afsendt anonymt af en person uden indsigt i de faktiske forhold. Postnord kan tilbagevis­e alle anklager i brevet,’ skrev Peter Kjær Jensen, administre­rende direktør i Postnord Danmark, til Jyllands- Posten.

Alt tyder på, at han har handlet på egen hånd

 ??  ?? Postnord- chefens have set fra vejen. Paller og sække fyldt med flasker.
Postnord- chefens have set fra vejen. Paller og sække fyldt med flasker.
 ??  ?? Her kører han afsted mod pantstatio­nen med en trailer fyldt med tomme flasker.
Her kører han afsted mod pantstatio­nen med en trailer fyldt med tomme flasker.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark