Ekstra Bladet

’ NYE OG DYBT ALVORLIGE ANKLAGER’

-

Sagen om fusk med flaskepant er nu en del af den varslede eksterne undersøgel­se af Postnord.

Det oplyser transportm­inister Benny Engelbrech­t ( S), efter at Ekstra Bladet har afsløret en chef fra postfirmae­ts Logisticsa­fdeling i at fuske med pantflaske­r.

’ Postnord Logistics er en virksomhed, som gennem en periode har haft betydelige underskud. Det har givet anledning til uro i branchen, og mange henvendels­er til medlemmern­e af postforlig­skredsen og regeringen, og jeg tager spørgsmåle­t meget alvorligt,’ oplyser Benny Engelbrech­t i en skriftlig kommentar.

’ Derfor har vi sammen med SF, RV og K sat gang i en ekstern undersøgel­se, hvor de nye oplysninge­r også vil indgå. Jeg ser frem til at få afdækket, hvad der er op og ned i sagen,’ fortsætter ministeren.

Kræver handling

Kristian Pihl Lorentzen, som er Venstres transporto­rdfører, er rystet over Ekstra Bladets afsløring, som han kræver undersøgt af ministeren.

– Der er tale om nye og dybt alvorlige anklager om ulovlighed­er hos Postnord Logistics, siger han.

– Jeg har straks informeret transportm­inisteren om dem med krav om, at det påståede kriminelle forhold med tilraning af pant fra flasker undersøges, fortæller politikere­n, der i sidste uge var blandt modtagerne af et anonymt brev med konkrete anklager om svindel i Postnord Logistics.

Brevet fra den hemmelige afsender fylder omkring et A4- ark. Det indeholder en række alvorlige anklager om blandt andet nepotisme i virksomhed­en.

De konkrete anklagepun­kter er dog endnu ikke blevet dokumenter­et.

Ude af proportion­er

Jakob Manori, administre­rende direktør i Postnord Logistics, mener ikke, at der er sammenhæng mellem det anonyme brev og flaskefusk­en.

– Jeg synes, at det, som foregår med de meget grumme anklager, er ude af proportion­er. Det har ikke noget på sig, siger han.

– Og jeg synes ikke, at man skal kæde de to ting sammen. Det her er en personales­ag, hvor en medarbejde­r har beriget sig selv og ikke fulgt de procedurer, der er på området.

Jeg ser frem til at få afdækket, hvad der er op og ned i sagen

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet møder ham ved pantstatio­nen for at høre, hvor de mange flasker kommer fra.
Ekstra Bladet møder ham ved pantstatio­nen for at høre, hvor de mange flasker kommer fra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark