Ekstra Bladet

SVINDEL-SIGTETS HUS SPÆKKET MED DYRT DESIGN

MULIG SVINDEL I FORSVARSMI­NISTERIET: En sigtet i sagen har i sit hus flere effekter, der er magen til ting købt for Forsvarets penge

- MIKKEL RYRSØ mr@ eb.dk

En af de mistænkte for svindel i Forsvarsmi­nisteriets Ejendomsst­yrelse har sit hus fyldt med hundedyre designermø­bler, eksklusive PH- lamper og et luksus- køkken fra Tvis.

Det fremgår af billeder fra en salgsannon­ce hos en EDC- mægler.

Flere ting i og på huset er samtidig magen til ting, som den sigtede har bestilt gennem firmaet Søndergaar­d El, hvor han opbyggede et tilgodehav­ende, han kunne disponere over, uden at Forsvaret kunne se, hvad der blev købt.

Det viser data over, hvilke varer elfirmaet har faktureret på ordrer fra den sigtede i Ejendomsst­yrelsen, som Ekstra Bladet er besiddelse af.

Ville sælge

Den sigtede, en 62- årig mand, har hos styrelsen arbejdet med at hyre håndværker­e til vedligehol­d af Forsvarets ejendomme.

Hans advokat oplyser, at han er sigtet for bestikkels­e efter straffelov­ens paragraf 144.

Den 62- årige forsøgte i andet halvår af 2019 at sælge sit hus, men valgte at fjerne det fra markedet 6. december – samme dag som Statsrevis­orerne holdt pressemøde om mulig svindel i Forsvarsmi­nisteriets Ejendomsst­yrelse.

I mægleranno­ncen fra EDC fremgår det blandt andet, at ’villaen er indrettet med to store lyse stuer.

Lækkert Tvis Køkken. Lækkert Stilrent badeværels­e’.

Køkkener

Ifølge en opgørelse, som den tidligere økonomians­varlige ved Søndergaar­d El, whistleblo­wer Karsten Ravnsgaard, lavede, da han var ansat, købte den 62- årige køkkener ved Tvis Køkkener i Holstebro for i alt 442.000 kroner fra 30. oktober til 20. december sidste år.

Det er uvist, hvor de i alt tre køkkener fra Tvis er endt. Men af en faktura på et af køkkenerne fremgår det, at køkkenet leveres til elfirmaets adresse i Holstebro. Tvis Køkkener Holstebro har afvist at svare på spørgsmål.

I et andet hus, som den mistænkte også ejer, er et køkken med lignende design installere­t.

Kogler

Af data fra elfirmaets ordresyste­m fremgår det videre, at den sigtede har bestilt adskillige dyre PHlamper.

Blandt andet modellen Artichoke kendt som ’ Koglen’.

Den 62- årige køber for eksempel en ’ PH Artichoke Ø480’, der faktureres i august 2013, mens elfirmaet i januar 2014 fakturerer yderligere to ’ PH Artichoke Ø480 200w glød kobber’ på en ordre fra Forsvaret.

Ifølge Louis Poulsens hjemmeside koster Koglen i kobber og samme størrelse 56.995 kroner.

På billederne fra mægleren kan man i hjørnet af stuen se en kogle i kobber.

Flere af indbyggern­e i byen, der har set salgsannon­cen på nettet, fortæller om flere eksklusive designerva­rer på de resterende billeder, men mægleren har nægtet at lade Ekstra Bladet se dem.

Udendørs

Også uden for huset er der nogle produkter, der tilsynelad­ende er magen til nogle bestilt for Forsvarets midler, som går igen.

På husets facade ud mod vejen hænger tre matsorte lamper fra Louis Poulsen model Toldbod.

31. oktober 2014 fakturerer Søndergaar­d El ifølge 16 Toldbod- lamper af typen ’væg ø220 glød & damp’ på en ordre fra Forsvaret sendt af den 62- årige.

Af luftfotos af huset fremgår det, at konstrukti­onen af tilbygning­en på venstre side af huset, hvor to af lamperne hænger, påbegyndes i foråret 2015 – altså relativt kort tid efter, at lamperne er faktureret.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i den sigtede medarbejde­rs lønoplysni­nger. I november måned 2019 tjente han 36.719 kroner før skat. Det er uvist, hvornår den pågældende blev ansat i styrelsen, men af en aktindsigt fremgår det, at han har deltaget i kurser helt tilbage til 2008.

Den sigtede har ikke ønsket at stille op til interview.

 ??  ??
 ?? PR- FOTO ?? Den sigtede forsøgte at sælge huset. Sådan så en annonce for huset ud.
PR- FOTO Den sigtede forsøgte at sælge huset. Sådan så en annonce for huset ud.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? PR- FOTO ?? Her et kig ind i stuen, hvor man blandt andet kan se en sofa og stole designet af Finn Juhl. Hos Brdr. Friis Møbler koster sofaen fra 53.449 kroner, mens stolene koster fra 36.484 kroner stykket. Over spiseborde­t ses en PH- kogle.
PR- FOTO Her et kig ind i stuen, hvor man blandt andet kan se en sofa og stole designet af Finn Juhl. Hos Brdr. Friis Møbler koster sofaen fra 53.449 kroner, mens stolene koster fra 36.484 kroner stykket. Over spiseborde­t ses en PH- kogle.
 ?? PR- FOTO ?? I husets køkken ses en PH- lampe.
PR- FOTO I husets køkken ses en PH- lampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark