Ekstra Bladet

Motivet kan kobles til voldtægtss­ag

- SUNE FISCHER fish@ eb.dk

To unge danskere på 19 og 22 år er varetægtsf­ængslet sigtet for et drabsforsø­g begået i august på en 31- årig mand af afrikansk herkomst i Prinsesseg­ade ved Christiani­a.

Motivet til drabsforsø­get kan ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r kobles til en voldtægtss­ag på Christiani­a, som den 31-årige var tiltalt for, men hvor han blev frifundet i Københavns Byret i december.

Den angivelige voldtægt skete ved Meditation­shuset på Christiani­a natten til 1. juli, hvor kvinden anmeldte, at hun var blevet voldtaget, mens hun var så påvirket af alkohol og hash, at hun var ude af stand til at modsætte sig. Hun var delvist bevidstløs under samlejet, lød anmeldelse­n.

6. august ved 22- tiden blev den 31- årige stukket ned i Prinsesseg­ade ud for nummer 69. Han fik knivstik i brystet og maven og pådrog sig skader på lunge og lever, så han var i livsfare. Men han fik hurtig og kvalificer­et førstehjæl­p, så han overlevede.

Offer fængslet i våbensag

Politiet har efterforsk­et drabsforsø­get lige siden, og i fredags blev de to sigtede anholdt og varetægtsf­ængslet i 24 dage. De nægter sig skyldige, men ville gerne udtale sig i retten. Retsmødet blev dog holdt for lukkede døre, så deres forklaring­er kendes ikke.

I oktober rejste Københavns Politi tiltale mod det 31- årige knivoffer for voldtægten ved Christiani­a, men 4. december blev han frifundet i byretten.

Blot 13 dage efter frifindels­en blev den 31- årige imidlertid varetægtsf­ængslet i Københavns dommervagt i en våbensag.

Han blev sigtet for besiddelse af en skarpladt pistol på et københavns­k herberg, hvor han opholdt sig. Pistolen var ladt med tre skarpe skud, desuden havde han ifølge sigtelsen endnu en skarp patron. Den 31årige er varetægtsf­ængslet i fire uger.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Politiet ved Christiani­a, hvor en 31-årig blev stukket ned 6. august. Motivet forbindes til en voldtægtss­ag, hvor den 31- årige var tiltalt.
FOTO: PER LANGE Politiet ved Christiani­a, hvor en 31-årig blev stukket ned 6. august. Motivet forbindes til en voldtægtss­ag, hvor den 31- årige var tiltalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark