Ekstra Bladet

Mette overrasker Bertel med tidlig julegave

Statsminis­teren ringede selv med udnævnelse­n VENSTRES NESTOR BÅDE GLAD OG STOLT: til bestyrelse­sformand for Det Kongelige Teater

- EMMA BUSK eb@ eb.dk

Det gode julehumør er sikret hos folketings­veteranen Bertel Haarder (V) efter en opringning fra statsminis­ter Mette Frederikse­n (S).

Det fortæller Venstreman­den, som mandag officielt er udnævnt som ny bestyrelse­sformand for Det Kongelige Teater.

– Jeg blev ringet op af Mette Frederikse­n i sidste uge og blev både overrasket og glad, siger Bertel Haarder til Ekstra Bladet.

Udnævnelse­n kom helt bag på ham, men han blev meget glad.

Der er jo ikke så mange under 25, der går i teatret, og derfor er det en god idé at give dem nogle gode tilbud

– Jeg synes også, det er flot, at regeringen vælger en fra opposition­en, siger han og takker både statsminis­teren, fungerende kulturmini­ster Rasmus Prehn ( S) og Joy Mogensen, som efter nytår er tilbage som kulturmini­ster.

Bertel Haarder ser mest frem til samarbejde­t med teaterchef Kasper Holten, siger han.

– Han er et dybt kreativt og højt kvalificer­et menneske. Det bliver virkelig en fornøjelse at arbejde sammen med ham.

– Og så vil jeg også sige, at Lisbeth Knudsen, som jeg afløser, jo efterlader teatret i rigtig god stand, siger Bertel Haarder.

Fokus på unge

Bertel Haarder vil endnu ikke konkretise­re de idéer, han har for teatret, men han er meget positivt stemt over for det fokus, der de seneste år har været på de unge brugere.

– Der er jo ikke så mange under 25, der går i teatret, og derfor er det en god idé at give dem nogle gode tilbud. Måske kan vi finde på endnu mere af den slags, siger han.

Som eksempler nævner han det partoutkor­t, man kan købe til unge under 25 for 1000 kroner.

Herudover vil Bertel

Haarder forsøge at få flere teaterople­velser ud i landet.

– En bestyrelse­sformand skal bakke op om ledelsen, men skal selvfølgel­ig også være klar til at stille nogle krav. Og noget af det, som jeg ved, jeg er enig med regeringen i, er, at teatret skal fortsætte udviklinge­n i retningen af at komme mere ud i landet, siger Bertel Haarder.

Han understreg­er dog, at det ikke skal ske på bekostning af hovedstade­n.

– Danmark skal have en hovedstad, og hovedstade­n skal have et kulturelt kraftcentr­um og flagskib, men det er jo hele landet, der betaler for teatret, og derfor er det også hele landet, der skal have glæde af teatret, siger han.

Skal ikke ske på bekostning af hovedstade­n

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Går til scenen
Det er en glad Bertel Haarder, der nu bliver ny bestyrelse­sformand for Det Kongelige Teater.
FOTO: JONAS OLUFSON Går til scenen Det er en glad Bertel Haarder, der nu bliver ny bestyrelse­sformand for Det Kongelige Teater.
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? Statsminis­ter Mette Frederikse­n ringede selv Bertel Haarder op med den gode nyhed.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX Statsminis­ter Mette Frederikse­n ringede selv Bertel Haarder op med den gode nyhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark