Ekstra Bladet

Fupmagere får hjælp fra Google- firma

Firmaet bag digitalt kontraktsy­stem bakker fortsat fupfirmaet Marketing Saver op

- JONAS SKOV NIELSEN HEINE JØRGENSEN skov@ eb.dk; heine@ eb.dk

De er for længst smidt på porten af deres inkassofir­ma, men bagmændene til Facebook- firmaet Marketing Saver kan midt i Ekstra Bladets afsløring af deres gigantiske fupnummer glæde sig over, at de fortsat har mindst en støtte: Contractbo­ok.

Det københavns­ke firma har udviklet et system, så man nemmere kan indgå juridisk bindende kontrakter på nettet.

Jeg siger ellers altid nej til den slags

Og det er netop systemet fra Contractbo­ok, som Rasmus Gutfelt Skalbo og Arvin Mazaheri udnytter under deres grove vildlednin­g af mindre virksomhed­er landet over.

Underskriv­er med sms

Nina Vinther er en af dem, der har været i kløerne på makkerparr­et, der i efteråret 2019 uopfordret ringede hende op og overbevist­e hende om, at hun da skulle have Facebook- hjælp til hendes daværende børnetøjs- forretning.

– Jeg siger ellers altid nej til den slags.

– Men da jeg var på vej til at lukke firmaet ned og havde et lager, gav det god mening med noget ekstra opmærksomh­ed på Facebook, siger hun.

Som de andre 33 firmaejere, Ekstra Bladet har interviewe­t, endte Ninas kontakt med Marketing Saver helt forudsigel­igt.

Kort tid efter en salgssnak med Rasmus Gutfelt Skalbo dukkede den første regning på næsten 10.000 kroner op. Og kontrakten, der ifølge systemerne hos Contractbo­ok var underskrev­et med en sms- kode.

Etisk problem

Nina Vinther har anmeldt sagen til netop Contractbo­ok, da hun frygter, at der er fusket med kontraktsy­stemet. Hun og andre ofre i sagen afviser nemlig påstanden om, at de har modtaget, endsige tastet en sms- kode ind i systemet.

– Jeg har altså erfaring med at læse kontrakter igennem. Hvis jeg blev præsentere­t for den kontrakt, som Marketing Saver med hjælp fra Contractbo­ok siger, at jeg er blevet præsentere­t for, så var den aldrig blevet godkendt.

Men selv hvis der teknisk og juridisk ikke er problemer med Contractbo­oks systemer, så mener hun, at firmaet har et alvorligt etisk problem.

– Hvis det bliver opklaret, at der er sket noget fusk med deres system, vil det jo kun styrke sagen for mig og de andre ramte.

– Det ændrer bare ikke på, at de bliver ved med at agere støtte for et fupfirma. Jeg kan altså ikke forstå, at de ikke tager etisk stilling til det, der er foregået, mener Nina Vinther.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Ann- Katrine Krogsgaard er et andet af ofrene, der også er fanget af de kontrakter, som Marketing Saver oprettede i Contractbo­oks system. Hun modtog en sms, som hun i dag afviser nogensinde at have tastet ind og godkendt med.
FOTO: PHILIP DAVALI Ann- Katrine Krogsgaard er et andet af ofrene, der også er fanget af de kontrakter, som Marketing Saver oprettede i Contractbo­oks system. Hun modtog en sms, som hun i dag afviser nogensinde at have tastet ind og godkendt med.
 ??  ?? Ekstra Bladet onsdag.
Ekstra Bladet onsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark