Ekstra Bladet

HESTEPILLE­R MED KEMO OG MEGET SMÅ SKRIDT

SYG I HOVED OG HALE: – Jeg har ingen forventnin­g om at blive modtaget med en fest på den anden side af døden, så jeg prøver at få mest muligt ud af det, mens jeg er her

- MARIE LADE lade@ eb.dk

Det var ikke meningen, han skulle sidde her i sin stue på Frederiksb­erg og være kræftpatie­nt. Han skulle have siddet udendørs under solen på en café i Sydfrankri­g, og have drukket en kop kaffe og læst avisen, mens hans kone, Jette, gik i butikker. Uden ham – ellers tak! Og om aftenen være gået sammen med hende ned på den lokale restaurant for at spise et lækkert måltid til rødvinen.

– Det kunne jeg godt have tænkt mig i stedet for det her. Men jeg når det forhåbentl­ig alligevel, siger Bent Falbert.

Rask om seks- syv uger

Den knap 73- årige tidligere chefredakt­ør på Ekstra Bladet har netop afsluttet 28 dages stråle- og kemokur. Hustru Jette har hver

dag kørt ham til Rigshospit­alet, hvor han blev placeret nøgen på en metalplade, mens strålekano­nen kørte rundt om ham i 15 minutter.

– Morgen og aften har jeg også slugt nogle ordentlige hestepille­r med kemo.

Den sidste pille tager jeg i aften, og så skal det hele selv arbejde i min krop og slå kræften ihjel.

Om seks- syv uger kan kirurgen fjerne det sidste sy

ge væv med en kniv – og så er jeg rask, lyder prognosen.

– Kuren har været skånsom mod mig. Nogle har kvalme, nogle brækker sig konstant. Jeg nøjes med lidt træthed og kvalme. Andre løber hele tiden på lokum, og dén bivirkning har jeg i høj grad. Jeg er blevet næsegrus tilhænger af dronningen­s motto: ’ Gå aldrig forbi et godt toilet’.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLE BUNTZEN ?? – Danske mænd lever i snit 82 år. Jeg har levet de 73, og det er dog noget – men jeg vil også gerne have de sidste ti år med, siger Bent Falbert. Her ses han sammen med sin hustru, Jette.
FOTO: OLE BUNTZEN – Danske mænd lever i snit 82 år. Jeg har levet de 73, og det er dog noget – men jeg vil også gerne have de sidste ti år med, siger Bent Falbert. Her ses han sammen med sin hustru, Jette.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark