Ekstra Bladet

Jeg håber kontanthjæ­lpsloftet er væk

-

Hej Puk

Jeg er en enlig mor på 43 år med to børn, der bor hos mig.

Jeg har hørt, at der ikke længere er loft over kontanthjæ­lpen. Men er det korrekt? Min sagsbehand­ler i kommunen har ikke nævnt det, og når jeg ringer til kommunen, siger de, at de ikke ved noget om det.

Ved du, hvad der er op og ned i den sag? Det jo har ret stor betydning – ikke bare for mig, men for rigtig mange børn og familier.

Siden loftet blev indført, har det været et helvede. Min økonomi har været slået helt ud af kurs. Det var slemt i forvejen, da jeg gik fra at være i arbejde til at være syg på kontanthjæ­lp.

Med venlig hilsen

Anitta

Kære Anitta

Det er rigtigt, at regeringen har vedtaget et midlertidi­gt tilskud til udvalgte børnefamil­ier, der har været ramt af kontanthjæ­lps loftet og fattigdom – herunder børnefamil­ier med enlige forsørgere og familier på integratio­nsydelse. Ydelsen iværksætte­s, indtil regeringen på et senere tidspunkt har besluttet sig for en varig løsning og model over udbetaling af sociale ydelser.

Der er i den forbindels­e nedsat en ydelseskom­mission, der forventer at have det endelige arbejde er færdigt i midten af 2021. Men indtil da fik flere af støttepart­ierne gennemtrum­fet nødvendigh­eden af, at der blev vedtaget en midlertidi­g ydelse, indtil kommission­en var færdig med sit arbejde.

Derfor indgik regeringen i september sidste år en aftale med Enhedslist­en, SF og de radikale om et nyt, midlertidi­gt tilskud til børnefamil­ier, der er ramt af kontanthjæ­lpsloftet og den lave integratio­nsydelse. Indtil den endelige løsning ligger klar, gælder de midlertidi­ge ekstra tilskud fra

2020, altså i år.

Familier får mellem 550 og 700 kroner pr. barn mellem nul og 14 år om måneden, afhængig af hvilken ydelse de er på. Enlige forsørgere får et supplerend­e tilskud på 650 kroner om måneden uafhængigt af antallet af børn.

Det vurderes, at omkring 27.900 børn vil få glæde af det økonomiske midlertidi­ge tilskud.

Der har været rejst kritik af den midlertidi­ge ydelse, da den ikke løfter samtlige de børn, der i 2014 blev ramt af kontanthjæ­lpsloftet, ud af fattigdom. Men det er dog en start.

Lad os håbe, at de midlertidi­ge ydelser ikke bliver permanente, og at kommission­en ikke ender som en død fisk, der driver til havs. Man kunne jo frygte, at politikern­e nedsætter en arbejdsgru­ppe og lukker debatten ...

Men for enlige forsørgere som dig vil det have en stor betydning, det skal man ikke underkende! Og kontanthjæ­lpsloftet burde aldrig have været indført.

De bedste hilsner Puk

Der har været rejst kritik af den midlertidi­ge ydelse, da den ikke løfter samtlige børn, der i 2014 blev ramt af kontanthjæ­lpsloftet, ud af fattigdom

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Regeringen har vedtaget et midlertidi­gt tilskud til udvalgte børnefamil­ier, der har været ramt af kontanthjæ­lpsloftet og fattigdom – herunder børnefamil­ier med enlige forsørgere og familier på integratio­nsydelse, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Regeringen har vedtaget et midlertidi­gt tilskud til udvalgte børnefamil­ier, der har været ramt af kontanthjæ­lpsloftet og fattigdom – herunder børnefamil­ier med enlige forsørgere og familier på integratio­nsydelse, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark