Ekstra Bladet

God computermu­s? Denne bør du vælge

ANMELDELSE: Logitech står bag den til dato bedste kontormus - vi er imponerede

- ANDERS BRATTENSBO­RG, TEK. NO tech@ eb.dk

I de seneste år har Logitech skelnet skarpt mellem spilog produktion­sudstyr, som set ved G- serien og MX- serien.

I sidstnævnt­e serie har MX Master 2S-musen ført an, men senest er der gjort plads til MX Master 3. Spørgsmåle­t er bare, om den har nok nyheder til, at man skal overveje en opgraderin­g?

MX Master 3 har også fået udvidet funktional­itet, hvilket Logitech er ene om.

Kræver tilvænning

En af de vigtigste ting ved en mus er, at den passer i håndfladen, er ergonomisk og har let tilgængeli­ge knapper. For dem af jer, der kender forgængern­e i Master- serien, føles denne mus magen til og kræver, at du griber den på samme måde, men har et par justeringe­r.

MX Master 3 er blandt andet blevet tre millimeter højere og har et design, som hælder lidt mere til højre. Det hjælper hånden med at nå rundt om musens bagside i endnu større grad end tidligere, mens den tvinger den endnu mere til højre inde i hånden end før.

Det giver lidt bedre komfort for dig med meget store hænder eller lange fingre, men sammenlign­et med tidligere MX Master- mus føles den også noget tungere at bevæge til højre, da du nu skal skubbe dele af din egen hånd foran dig.

Det tager også et par dage, før du bliver vant til at holde musen, så fronten peger lidt mod venstre snarere end lige frem. For dem med mindre hænder kan det være en god idé at prøve musen, før du køber, da den er ganske stor at holde om.

Knapper sidder rigtigt

Vigtigere er det, at Logitech har foretaget justeringe­r på venstre side af musen, hvor tommelfing­er hjulet og knapperne fremad og bagud er placeret.

Tommelfing­er hjulet er nemlig blevet dobbelt så stort og fået sin egen ’ række’. Det passer godt med, at Logitech også øger sit fokus på at tilpasse både denne og andre knapper med app specifikke funktioner,

Nu inviterer musen til faktisk at bruge de ekstra funktioner

såsom at justere penselstør­relse i Photoshop, skifte mellem faner i browseren eller panorere historie linjen i Premiere direkte. Nu inviterer musen til faktisk at bruge de ekstra funktioner, den kommer med, i større omfang end før.

Et stort problem med tidligere MX- mus var, at knapperne fremad og bagpå var placeret modsat af hinanden og sad meget tæt. For ofte ramte man derfor den forkerte knap eller måtte justere grebet for at ramme præcist. Nu ligger knapperne på en separat række ved siden af hinanden, inden for rækkevidde af tommelfing­eren, og de er desuden så godt adskilt, at man næppe kan klikke forkert.

Rullehjule­t har altid været en af MX- seriens trækplastr­e. Hos treeren kan man skifte manuelt mellem den ‘ trinvise’ og ‘ trinløse’ rulning ( som fungerede automatisk på toeren). Og hjulet har derfor aldrig været mere raffineret end nu.

Det har endda fået sit eget navn: ’ MagSpeed’.

 ?? FOTO: TEK. NO ?? De nye knapper til at scrolle og komme frem og tilbage virker virkeligt godt på MX Master 3. Den fremragend­e computermu­s er genopladel­ig, har lang batteritid og bruger USB- C, når den løber tør.
FOTO: TEK. NO De nye knapper til at scrolle og komme frem og tilbage virker virkeligt godt på MX Master 3. Den fremragend­e computermu­s er genopladel­ig, har lang batteritid og bruger USB- C, når den løber tør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark