Ekstra Bladet

STOP TYVEN

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

Jeg tror egentlig, at de er søde mennesker. Jeg taler om vores ældre politibetj­ente, der som det sidste job i karrieren er havnet i færdselspo­litiet. På TV2 har de gang i en serie, hvor vi følger ældre færdselsbe­tjente.

De jagter danske trafiksynd­ere for fuld musik. På deres ældre dage er betjentene faktisk blevet en sand pengemaski­ne. De deler rask væk bøder ud til højre og venstre.

99 procent af alle indbrud bliver ikke efterforsk­et. Ikke opklaret

Som regel har de jo ret ret: Der køres for stærkt, der tales i håndfri mobiltelef­on, du har ikke lige fået sikkerheds­selen på og så videre. Det koster, og vore ældre betjente skriver flittigt bøder ud.

Er du heldig, slipper du med en bøde på 1500 kroner og et enkelt klip i kørekortet. De har jo ret. Som gennemsnit­sdansker tænker vi vel alle, at vi skal opføre os ordentligt. Også i trafikken.

Det er almindelig­e færdselsre­gler, som vi alle bør overholde.

Jeg må alligevel løfte en lille moralsk pegefinger overfor politiet: Hvad med indbrud i hjemmene? 99 procent af alle indbrud bliver ikke efterforsk­et. Ikke opklaret.

Her skulle vi sætte vores ældre betjente ind. De ville med deres store retfærdigh­ed gøre en forskel. De har sågar lært at sige:

’ Der kommer en bøde til din e- Boks. Hav en fortsat god dag’.

Sæt i gang, som det hedder – også over for indbrudsty­ve. Stop tyven!

 ?? MODELFOTO: JAN UNGER ?? Der skal gøres mere for at opklare indbrud, mener Henrik Skov.
MODELFOTO: JAN UNGER Der skal gøres mere for at opklare indbrud, mener Henrik Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark