Ekstra Bladet

NEDLADENDE SMAGSDOMME­RE

- Poul Madsen chefredakt­ør ansvarshav­ende mail: poma@ eb.dk Besserwiss­erne tror åbenbart ikke, at pigerne kan tænke selv

HOLD kæft, hvor er der stadig mange snobber i Danmark. Vi har lige kåret Årets Side 9- pige 2019 på □kstra Bladet – en glad og opløftende begivenhed, hvor 20-årige Andjela fra København vandt foran Holly fra Odense og 40-årige Anne fra Målev.

MEN uha nej, det må vi ikke glædes over. Der går

fortælikke en måned, uden at en eller anden skal le mig, at Side 9 er kvindeunde­rtrykkende, mandschauv­inistisk og gammeldags. Man får på det nærmeste indtrykket af, at Side 9 er en dansk aflægger af Harvey Weinsteins # metoo- skandale fra Hollywood.

INTET kunne dog være mere forkert. På Side 9 er danske kvinder samlet med det til fælles, at de kan lide at få taget flotte billeder af sig selv.

SIDE 9 er et spejl på det danske samfund. Pigerne er lige så almindelig­e eller lige så forskellig­e, som vi danskere er flest. Der er høje piger, lave piger, mørkhårede og lyshårede. Der er tatoverede piger og nogle uden. Piger, der kan lide at stå på en scene, og piger, for hvem det er en overvindel­se at få taget billederne. Men de gør det, fordi det booster selvtillid­en at se resultatet af en profession­el fotografs arbejde.

MEN i dagens Danmark, hvor enhver tilsynelad­ende er parat til at føle sig krænket over hvad som helst uden at have gjort sig den ulejlighed at spørge de påståede ofre, om de nu også føler sig som ofre, ja, så er Side 9 åbenbart et kvindeunde­rtrykkende symbol.

BESSERWISS­ERNE tror åbenbart ikke, at pigerne kan tænke selv. Hold kæft, hvor er det nedladende.

DISSE besserwiss­ere er som regel karakteris­eret ved, at de lever afsondret fra virkelighe­den i deres egne små, selvbekræf­tende bobler, og derfor er det måske ikke så mærkeligt, at de ikke forstår Side 9 og ophøjer sig selv til smagsdomme­re.

FOR hvordan skal man forstå mangfoldig­heden, når man selv er indskrænke­t i sin tilgang til livet?

HER på □kstra Bladet hylder vi mangfoldig­heden og livets glade sider. Derfor elsker vi Side 9 og hylder de modige danske piger, der skider på alle de bedreviden­de og nyder at vise sig selv frem på den allersmukk­este måde.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Man får på det nærmeste indtrykket af, at Side 9 er en dansk aflægger af Harvey Weinsteins # metoo- skandale fra Hollywood, skriver Poul Madsen, der her er med til at fejre, at 20- årige Andjela fra København blev kåret som årets side 9- pige.
FOTO: PHILIP DAVALI Man får på det nærmeste indtrykket af, at Side 9 er en dansk aflægger af Harvey Weinsteins # metoo- skandale fra Hollywood, skriver Poul Madsen, der her er med til at fejre, at 20- årige Andjela fra København blev kåret som årets side 9- pige.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark