Ekstra Bladet

Brutal start på VM- galla

Promotor Mogens Palles store VM- boksegalla startede med et opsigtsvæk­kende TKO- brag, inden de helt store danske kanoner blev rullet ud i Frederiksb­erg Hallerne

- ANDERS FUNDER MIKAEL BRUUN anders.funder@ eb.dk; mb@ eb.dk

Mogens Palles store VMboksegal­la blev skudt i gang med en opsigtsvæk­kende debut til den 29- årige mellemvægt­er Adel Younes – et ganske ubeskrevet blad.

At bryde med en barsk fortid og en kriminel løbebane er i virkelighe­den en sejr i sig selv, det skal understreg­es, men det blev dog ikke til samme succeshist­orie mellem tovene i denne omgang.

Den eksplosive aarhusiane­r med den ret usædvanlig­e baggrund som tidligere bandeleder modtog dog en varm velkomst fra publikum. 1. omgang var brutal, barsk og pumpet med rendyrket aggressivi­tet fra Adel Younes’ side, der fluks røg i flæsket på sin franske modstander Guillaume La Selva.

Virkede overtændt

Det var både uortodokst og langt fra særlig velorkestr­eret boksning. Uskolet ligefrem.

Adel Younes virkede overtændt. Han eksplodere­de fra start og fik hurtigt landet et par fuldtræffe­re, især med den lige venstre, men løb også hurtigt direkte ind i infight med franskmand­en. Derfor blev Adel Younes også irettesat et par gange af kampdommer­en, men mellemvægt­eren boksede upåvirket videre – Adels højre hook lod til i glimt at være et effektivt våben. Det hele sluttede brat i 2. omgang, da TKO- vinderen Guillaume La Selva, satte et gedigent højresving til kæben på en udmattet Adel Younes, der røg i kanvassen og omtumlet forsøgte at finde fodfæste, inden der blev talt færdigt.

Skreg efter parader

Men da tællingen var ovre,

mente kampledere­n allige

vel, at kampen skulle slut

tes.

Ret skal være ret: Adels

Younes fik også den 30- åri

ge franskmand i gulvet,

men da begge boksere mi

stede nærmest alt stamina

i bare 2. omgang, stod det klart, at kraftudlad­ningen forinden ville blive skæbnesvan­ger.

Træner Thomas Povlsen skreg på Adels Younes parader, men de defensive dyder var en mangelvare – i stedet brugte han krudtet på at overfalde franskmand­en, så de endda begge væltede omkuld en enkelt gang.

Udover den lidt hovedkulds­e start på stævnet, så var der lagt op til et i særdeleshe­d underholde­nde stævne – med på papiret solid kvalitet i Mogens Palles matchninge­r.

Masser af godbidder

Det helt store opgør var selvfølgel­ig mellem den ubesejrede, danske fjervægter Sarah Mahfoud, der som VM- titeludfor­drer skulle forsøge at fravriste IBF’s interim verdensmes­tertitel fra den regerende argentiner Brenda Karen Carabajal.

Samtidig skulle stortalent­et, som han kaldes, 20årige Oliver Meng forsvare sin IBF Youth- titel mod den 22- årige ukrainer Vasyl Kurasov - læg dertil at den altid hårdtarbej­dende, ihærdige Jeppe Morell som baltisk mester, skulle op imod en tidligere montenegri­nsk både EM- og VM- udfordrer, nemlig 41- årige Nikola Sjekloca, i et boksebrag, der til lejlighede­n blev døbt som en EM- eliminator.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Her slutter Adel Younes debut i en boksering. Den franske modstander Guillaume La Selva var alligevel for stærk og erfaren.
FOTO: LARS POULSEN Her slutter Adel Younes debut i en boksering. Den franske modstander Guillaume La Selva var alligevel for stærk og erfaren.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Adel Younes fik også gode slag ind, men han virkede for overtændt.
FOTO: LARS POULSEN Adel Younes fik også gode slag ind, men han virkede for overtændt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark