Ekstra Bladet

ANDEN NU SOM SKRABELOD

Siden slutningen af 2019 har danskerne haft mulighed for at købe Stewart Stardustsk­rabelodder fra Danske Spil – det er ikke reklame, fastslår Matthesens kone

- KRISTOFFER OLESEN kol@ eb.dk

Anders ’ Anden’ Matthesen er normalt ikke en komiker, man forbinder med reklamer af nogen art.

Ikke desto mindre har Danske Spil siden december haft et Stewart Stardust- skrabelod til salg, hvor man både kan score milliongev­inst og en guld- knallert.

Den fordrukne eks- sømand Stewart har været en af Anders Matthesens mest populære skabninger, siden han første gang så dagens lys i showet ’ Fra ende til Anden’ i 1999.

Ikke reklame

Da Ekstra Bladet kontakter Anders Matthesen for at høre, hvordan den ellers så reklame- sky komikers karakter er endt hos en spiludbyde­r, bliver vi henvist til hans hustru og manager, Cemille Matthesen.

Hun gør det hurtigt klart, at der ikke er tale om et reklamefre­mstød, men derimod et merchandis­e- produkt på lige fod med eksempelvi­s en Stewart Stardust- bamse.

– Det er ikke en reklame for andre virksomhed­er. Det er vores eget skrabelod hos Danske Spil, siger hun og uddyber:

– Hvis vi laver en T- shirt og sælger den i merchandis­e- boden, når vi er på turné, så står der jo også ’ Fruit of the Loom’ (navn på tøjfirma, red.) eller noget andet i nakken på den. Sådan er det jo. Når vi trykker en dvd, står der jo også dvd- et- eller- andet på skiven.

Det er uændret

Cemille Matthesen ønsker ikke at uddybe, hvordan aftalen er kommet i stand, men gør det klart, at det er Anders Matthesen, der tjener på salget af skrabelodd­erne.

– Danske Spil tjener selvfølgel­ig også noget, fordi vi har brugt deres distributi­onskanal. Ligesom når man laver en Ternet Ninja- bamse og sælger den i en eller anden butik. Hvis man sælger en dvd i Fona, tjener de selvfølgel­ig også penge på det, forklarer hun.

– Aftalen med Danske Spil er netop, at Anders ikke vil lave reklame for dem. Så det er lige præcis, som det altid har været.

Man kommer altså ikke til at se ’Anden’ optræde i primetime- reklameblo­kke foreløbigt.

– Holdningen er skam stadig den samme, som den altid har været. Danske Spil ville netop gerne have haft os til at lave noget reklame, hvor vi sagde: ’ Det gør vi jo ikke’. Det er uændret, fastslår Cemille Matthesen.

Aftalen med Danske Spil er netop, at Anders ikke vil lave reklame for dem

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark