Ekstra Bladet

Fortsatte bare sin vanvidskør­sel

-

Da en ung mand kørte hasarderet over Langebro i København kort efter midnat 23. juli 2019, var det ifølge politiet hverken første eller sidste gang, han overtrådte færdselslo­ven.

Den pågældende nat accelerere­de han og kørte med mindst 108 kilometer i timen ad H. C. Andersens Boulevard og videre over Langebro mod Amager, hvor den højest tilladte hastighed er 50 km/ t.

Vejen var våd og mørk, og på Langebro påkørte han flere biler. I den ene sad en politibetj­ent, som blev alvorligt kvæstet og døde kort tid efter.

Bilisten – en 26- årig mand – er på baggrund af ulykken blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigh­eder og for ’ af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde’ at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

Flygtede uden at hjælpe

Efter ulykken flygtede han fra stedet uden at hjælpe politibetj­enten, der sad fastklemt og livløs i sin bil.

Betjenten, der døde, var ikke på arbejde på ulykkestid­spunktet.

Foruden en beskrivels­e af mandens kørsel natten til 23. juli 2019 og den følgende ulykke bliver en lang række andre trafikfors­eelser beskrevet i anklageskr­iftet.

Manden har ifølge anklagemyn­digheden ved Københavns Politi både trykket alt for hårdt på speederen og været påvirket af alkohol.

Efter ulykken på Langebro blev han anholdt og varetægtsf­ængslet frem til 19. august. Men allerede 22. august blev han taget for at køre for stærkt på Holbækmoto­rvejen.

Her kørte han med 81 kilometer i timen på en strækning, hvor skiltninge­n viste, at den højest tilladte fart var 60.

En nat i oktober kørte han spritkørse­l med en promille på 1,19 i indre København. Og senere samme måned blev han målt med en fart, der var dobbelt så høj som det tilladte på Helsingørm­otorvejen.

Over en strækning på 2,4 kilometer ved Gentofte blev han således målt til at køre med mindst 187 kilometer i timen, selv om fartgrænse­n på den del af motorvejen var sat til 90.

Ritzau

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politimand­en blev torpederet af en sort Audi ved Langebro og døde kort tid efter.
FOTO: KENNETH MEYER Politimand­en blev torpederet af en sort Audi ved Langebro og døde kort tid efter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark