Ekstra Bladet

Tilfældig bilist så drabet

Observered­e på tæt hold drabsmand affyre flere skud mod Nedim Yasar

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@ eb.dk

En tilfældig bilist blev ufrivillig­t vidne til drabet på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar, da han om aftenen 19. november 2018 ledte efter en parkerings­plads på Hejrevej i København.

Vidnet afgav i går forklaring til Retten på Frederiksb­erg, hvor han i uhyggelige detaljer forklarede, hvordan gerningsma­nden på klos hold affyrede flere skud gennem sideruden på radioværte­ns bil.

– Jeg hørte pludselig lyden af glas, der blev knust. Da jeg kiggede op ud gennem min bilrude, så jeg en mand stå og skyde mod en bil, der holdt stille med lygterne tændt, forklarede vidnet, der i novembermø­rket lagde mærke til lysglimten­e fra gerningsvå­bnets mundingsil­d.

Kørte væk i panik

I retten fortalte vidnet, hvordan han i sekunderne mellem det første skud og det næste fik øjenkontak­t med gerningsma­nden, der dog havde trukket sin jakke langt op over ansigtet og var iført en hue, som gjorde det umuligt for vidnet at se ret meget af hans ansigt.

I panik kørte vidnet fra gerningsst­edet, mens han i bakspejlet kunne se skytten forlade området i løb. Men da han var kommet et stykke væk fra området, vendte vidnet alligevel bilen og kørte tilbage til gerningsst­edet for hjælpe.

– Jeg tænkte bare på ham, der blev skudt. Han var stadig i bilen jo. Levede han? Var han død? Løb han selv fra stedet? forklarede vidnet, der kort efter foretog alarmopkal­det, som klokken 19.37 oplyste politiet om skud på Hejrevej.

En obduktion slår fast, at radiovært og Nedim Yasar døde som følge hjernelæsi­oner efter ikke mindre end to skud mod hovedet. På aftenen for drabet havde han netop afholdt bogrecepti­on for bogen ’ Rødder’, der beskriver hans fortid som bandeleder og kriminel.

Nægter sig skyldige

Nedim Yasar havde dog lagt forbryder- rollen på hylden og arbejdede som radiovært på Radio24syv, da fortiden tilsynelad­ende indhentede ham.

Et 25-årigt medlem af Satudarah og hans 26- årige barndomsve­n sidder tiltalt for drabet, som politiet mener blev udført af rockeren, mens kammeraten førte flugtbilen. De to etnisk danske tiltalte nægter sig skyldige.

En række vidner har tidligere forklaret, at de på aftenen for drabet observered­e en hætteklædt mand stå med hænderne i lommen ude foran lokalerne, hvor receptione­n blev afholdt.

Ifølge vidnerne var manden dansk af udseende og med fuldskæg, men i går forklarede det tilfældige øjenvidne, at gerningsma­nden var en mand med arabisk udseende.

– Jeg kan hundrede procent sige: Han var ikke afrikaner – han var ikke dansker, lød det skråsikker­t.

Drabssagen fortsætter i dag.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet undersøgte stedet og bilen, hvor Nadim Yasar sad, da en gerningsma­nd affyrede skud mod hans hoved.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet undersøgte stedet og bilen, hvor Nadim Yasar sad, da en gerningsma­nd affyrede skud mod hans hoved.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark