Ekstra Bladet

Jagtet, bidt og tæsket: Overfald blev filmet

- EMMELY SMITH es@ eb.dk

Fem unge mænd i alderen 16 til 20 år blev i går dømt for et groft overfald på en 18-årig mand på en byggeplads i Brabrand i august sidste år. Dommen faldt ved Retten i Aarhus.

Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Den 18- årige mand blev opsøgt af en gruppe mænd med en stor, kamplignen­de hund. Da han forsøgte at flygte, blev hunden sendt efter ham.

Den 18- årige søgte tilflugt på en byggeplads, hvor han vidste, at der var videooverv­ågning. Det skulle vise sig at blive afgørende for sagens udfald i retten.

Genkendt

– Hele overfaldet blev filmet, og det er også lykkedes at genkende nogle af personerne på videoen, mens andre er blevet identifice­ret på anden vis, lyder det fra anklager Philip Møller.

På byggeplads­en indhentede hunden den 18-årige og bed ham i benet. Derefter blev han slået og sparket af mændene, indtil han mistede bevidsthed­en.

Over for Ekstra Bladet oplyser Philip Møller, at hændelsen hverken var bande- eller narkorelat­eret.

– Alle oplysninge­r i sagen peger på, at der er tale om en ret banal uoverensst­emmelse.

Provokeret

En typisk værtshusko­nflikt, fortæller anklageren og oplyser, at offeret og en af gerningsmæ­ndene havde mødt hinanden på et diskotek, og den ene havde følt sig provokeret over den andens opførsel.

Fem af de seks tiltalte blev dømt. To mænd på 19 og 20 var ifølge politiet de mest toneangive­nde og dem, der udførte volden. De blev idømt henholdsvi­s ti måneders fængsel og et års fængsel.

De tre andre tiltalte på 16, 17 og nu 20 år blev dømt for medvirken, og en blev frifundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark