Ekstra Bladet

Overvåg din hund med denne gadget

SMUGKIG: Denne rullende ’ bold’ fra Samsung kan i fremtiden blive en personlig assistent

- OLE HENRIK JOHANSEN, TEK. NO

Gigantiske tv, biler og udstyr til spil fik stor opmærksomh­ed på dette års CES- messe i Las Vegas.

Men da messegulve­t åbnede helt op, var det en lille kugleforme­t robot, som ’horderne’ samlede sig omkring.

Den lille robot er lidt større end en tennisbold og er beregnet til at hjælpe dig med at styre forskellig­e smarte enheder, du har i dit hjem.

Det er Samsung, der står bag dette produkt og har navngivet det Ballie.

Ret hurtig

Vi fik demonstrer­et, hvordan Ballie kan følge sin ejer og modtage forskellig­e kommandoer.

Den lille kugle er opdelt i tre dele, hvor de ydre dele er hjul, der giver mulighed for at køre rundt og dreje på samme måde som et bæltekøret­øj. Den giver mindelser om LG’s RollBot, som vi så for fire år siden.

Ballie er ret hurtig, men holder afstand til dig, når du bevæger dig, så du ikke træder på den.

Hvis du for eksempel har en højttaler, der kan styres med din stemme, kan du bede Ballie om at styre den for dig ved at aktivere den med stemmen.

Helt som du allerede kan gøre med andre stemmestyr­ede enheder.

Med når du vågner

Denne lille robot er dog ikke kun designet til at være et link mellem dig og dine smarte enheder. Den er også i stand til at gøre ting for dig på egen hånd, hvis vi skal tro den demonstrat­ion, vi fik.

Hvis du for eksempel har en hund, vil Ballie tjekke, om den har spildt noget på gulvet og vil derefter give dig besked – og den kan starte din robotstøvs­uger for at ordne problemet.

Ballie er angiveligt også i stand til at følge dig og opdage, at du vågner op. Så kan den automatisk trække gardinerne fra, tænde kaffemaski­nen eller fortælle dig, hvordan vejret bliver.

Vi må sige, at vi ser fordelene ved sådan en personlig assistent.

For eksempel er det en tiltalende tanke, at Ballie kan kontroller­e behovet for støvsugnin­g uden at man selv behøves at skænke det en tanke. Samtidig er enheden et klart bevis på, at der kommer flere og flere smarte produkter.

De vil være i stand til at gøre en lang række ting, efterhånde­n som produktern­es internet enheder bliver mere og mere smarte og tættere sammenkobl­et.

Kun begyndelse­n

Som en taler sagde på en af de pressekonf­erencer, vi var til:

’ Det sidste årti handlede om at være i stand til at forbinde enheder. Det næste handler om at udvikle og bruge kunstig intelligen­s på den bedst mulige måde.’

Den lille robot er lidt større end en tennisbold og er beregnet til at hjælpe dig med at styre forskellig­e smarte enheder

 ?? FOTO: STEVE MARCUS/ RITZAU SCANPIX ?? Samsung- chefen H. S. Kim viser her den lille og rullende gadget Ballie på CES- messen i Las Vegas. Den fik med rette stor opmærksomh­ed for at være et kvalificer­et kig ind i fremtiden.
FOTO: STEVE MARCUS/ RITZAU SCANPIX Samsung- chefen H. S. Kim viser her den lille og rullende gadget Ballie på CES- messen i Las Vegas. Den fik med rette stor opmærksomh­ed for at være et kvalificer­et kig ind i fremtiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark