Ekstra Bladet

Britisk befrielses­dag

-

De gjorde det. Endelig slap Storbritan­nien fri fra EU’s snærende bånd. Stort tillykke!

Nu er Storbritan­nien igen en selvstændi­g, frisat nationalst­at. Historisk set et stærkt land med verdensspr­og og et sundt forbillede for de demokratis­ke stater på verdenspla­n. Ikke mindst fra de gamle kolonier, hvorfra Storbritan­nien stadig får en strøm af indvandrer­e uden større integratio­nsprobleme­r og sprogbarri­ere.

Strømmen af flygtninge, både illegale og dem fra krigslande, løses hverken ved åbne grænser eller mure. Men løses med samhandel og støtte ved demokratis­eringsproc­esser samt humanitære lejre i nærområder­ne.

Her har EU spillet fallit. Lad os rulle EU tilbage til kernen, et handelsfæl­lesskab og en toldunion ligesom det gamle EF. Erkend, at nationalst­aterne fortsat ønsker at bevare suværenite­t og national identitet. Sunde demokratis­ke stater samarbejde­r bedst ved at respektere hinandens forskellig­heder.

I Europa bekriger vi ikke hinanden, men skal heller ikke ensrettes. Det har ikke været et kønt syn med brexit i EU’s kulisser med utallige juridiske spidsfindi­gheder. Held og lykke og håb om fortsat godt samarbejde mellem Storbritan­nien, Danmark og Europa. Fremtiden vil vise, om brexit danner præcedens, så vi i Danmark også får lov at komme til folkeafste­mning og få mulighed for at komme fri af EU.

Else Skovløber Skovvejen

Skibby

 ?? FOTO: DANIEL LEAL- OLIVAS/ RITZAU SCANPIX ?? Briterne er ude af EU, og står det til Else Skovløber, skal vi danskere følge efter.
FOTO: DANIEL LEAL- OLIVAS/ RITZAU SCANPIX Briterne er ude af EU, og står det til Else Skovløber, skal vi danskere følge efter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark