Ekstra Bladet

UPS! HAN GLEMTE SKUR I HAVEN

Odsherred Kommune kræver flere svar – Ekstra Bladet har fået aktindsigt i brevveksli­ng

- BRIAN WEICHARDT bw@ eb.dk

Myndighede­rne kræver flere svar og nye redegørels­er fra departemen­tschef i Skattemini­steriet, Jens Brøchner, i den byggesag, der allerede har plaget landets øverste embedsmand på skatteområ­det.

Det fremgår af en brevveksli­ng mellem departemen­tschefen og Odsherred Kommunes Center for Teknik og Miljø, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Her beder kommunen

Brøchner om at ’ præcisere den nærmere anvendelse af bygningen’ – et 24 kvadratmet­er stort anneks – som departemen­tschefen ikke på forhånd har søgt om tilladelse til at opføre på sin sommerhusg­rund i Rørvig.

Desuden har kommunens sagsbehand­lere opdaget flere problemer på departemen­tschefens grund, fremgår det af aktindsigt­en:

Der står nemlig et skur, som ikke er registrere­t noget sted. Det samme gælder den overdækked­e terrasse i forlængels­e af sommerhuse­t. Og den går ikke.

’ Endvidere kan vi se, at der på grunden er en overdæknin­g samt et udhus, der ikke er registrere­t’, skriver Odsherred kommune, der beder departemen­tschefen om at få bragt orden i sagerne.

’ Alle bygninger skal registrere­s i BBR ( Bygnings-, og Boligregis­tret, red.), også de bygninger, der kan opsættes uden tilladelse’, understreg­er kommunen.

Kommunens byggechef har allerede offentligt kritiseret, at departemen­tschefen sidste år begyndte at opføre annekset uden forudgåend­e byggetilla­delse.

Udhus til computersp­il

Ifølge Brøchner selv er annekset til ’ midlertidi­gt ophold og til leg og computersp­il mv.’

Men til kommunen har departemen­tschefen skrevet, at annekset hører til i kategorien ’ garage, carporte, udhuse og lignende’, og derfor klør man sig nu med stigende intensitet i nak

ken på kommunen.

Sagen kom i første omgang til kommunens kendskab på grund af Ekstra Bladets afsløring af Brøchners brug af uregistrer­et arbejdskra­ft fra Litauen.

Entreprenø­ren overholdt heller ikke skattevæse­nets ellers klokkeklar­e krav til skiltning på byggeplads­en, hvor man kan se, hvem der udfører arbejdet på grunden.

Skilte- reglen er indført for at komme sort arbejde til livs – og i øvrigt underskrev­et af Jens Brøchner selv.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Myndighede­r kræver flere svar fra departemen­tschef Jens Brøchner i byggesag.
FOTO: ANTHON UNGER Myndighede­r kræver flere svar fra departemen­tschef Jens Brøchner i byggesag.
 ??  ?? E k s t r a
B l a d e t s a f s l ø r i n g 2
2
. j a n u a r .
E k s t r a B l a d e t s a f s l ø r i n g 2 2 . j a n u a r .
 ??  ?? Ommer
Her ses skuret til højre og sommerhuse­ts overdækked­e terrasse til venstre. FOTO: ANTHON UNGER
Ommer Her ses skuret til højre og sommerhuse­ts overdækked­e terrasse til venstre. FOTO: ANTHON UNGER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark