Ekstra Bladet

Imponerend­e irriterend­e

Man ærgrer sig over de mange spildte muligheder i denne sæson af ’ Badehotell­et’

- HENRIK QUEITSCH hq@ eb.dk

’ Badehotell­et – sæson 7’. Afsnit 2. Forfattere: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Konceptuer­ende instr.: Fabian Wullenwebe­r. TV2 i aftes. Medv.: Amalie Dollerup, Lars Ranthe, Anette Støvelbæk, Jens Jacob Tychsen m.fl.

Den står på både krig og kærlighed i ’ Badehotell­et’, så man har med andre ord alle mulige gode forudsætni­nger for at fortælle en vedkommend­e historie. Men selv de bedste historier har det jo med at falde til jorden, hvis de bliver fladpandet fortalt. Det gælder såmænd også her.

Ramsing ( Ramus Botoft) kurtiserer i den grad enkefru Frigh ( Anette Støvelbæk), den fyrede Jan ( Aske Bang) cykler hele vejen fra København for at opsøge sin hemmelige udkårne Bertha ( Lucia Vinde Dirchsen), Ditmar ( Mads Ville) og Philip ( Sigurd Holmen Le Dous) kissemisse­r stadig i dølgsmål, og løjtnant Kiessling ( Anton Rubtsov) har vist et godt øje til Amanda ( Amalie Dollerup).

Stærkt fristet

Edward Weyse ( Jens Jacob Tychsen) får sværere og sværere ved at opretholde sin neutralite­t ( der vist snarere er en generel ligegyldig­hed) i kølvandet på, at hans yngste søn har stjålet en tysk soldaterbo­g, og ikke mindst, da tyskerne truer med at overtage ferieparad­iset, hvis han ikke vil optræde for dem.

Samtidig prøver grosserer Madsen ( Lars Rante) at retfærdigg­øre over for sin kone ( Anne Louise Hassing) – og nok også sig selv – at han er stærkt fristet af at arbejde sammen med tyskerne omkring ombygninge­n af Aalborg lufthavn. Penge lyver som bekendt ikke, de lugter kun lidt.

Og Ditmar prøver at holde tyskerne væk fra sit gods, efter at hans nazisympat­iserende svigerfar officielt har inviteret dem.

Dilettanti­sk

Indholdet fejler altså som sådan ikke noget i nærværende sæson af ’ Badehotell­et’. Ja, bare det, at der overhovede­t er et indhold, er en glædelig begivenhed i sig selv.

Men det er stadig en jammer at se på.

Jeg er udmærket klar over, at den dilettanti­ske folkekomed­ie- stil er et bevidst æstetisk valg, og at skuespille­rne har fået klar besked på at skjule ethvert eventuelt talent for at spille naturligt, men det gør det stadig ikke mere fornøjelig­t at overvære.

Det er stadig en jammer at se på

Antydninge­ns kunst er ikke noget, man beskæftige­r sig med her, hvor selv opskrifter­ne i køkkenet læses op, og de mange – relevante – politiske temaer virker som taget ud af en historiebo­g for sjette folkeskole­klasse og derefter smidt på det idyllisere­de univers med en skovl af en blind mand.

Jeg ved ikke, om den træge tempo og den forlorne tone er et forsøg på at skabe en eller anden form for falsk ro og tryghed, men på mig virker det decideret modsat: Jeg er ved at gå op i en pinefuld spids over at se så mange spildte muligheder serveret på så kort tid. Det er nærmest imponerend­e irriterend­e.

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV 2 ?? Hr. og fru Weise har i kraft af deres sønners leg fået skyerne til at samle sig over ’ Badehotell­et’.
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/ TV 2 Hr. og fru Weise har i kraft af deres sønners leg fået skyerne til at samle sig over ’ Badehotell­et’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark