Ekstra Bladet

’SÅ DUMT, HVIS DET ER RIGTIGT’

Rygtet om et samarbejde mellem Jakob Fuglsang og den udstødte dopinglæge Michele Ferrari er ikke nyt for Ekstra Bladets cykelekspe­rt

- BRIAN ASKVIG ask@ eb.dk

Når en cykelrytte­r pludselig langt inde i sin profession­elle karriere begynder at køre rigtigt stærkt og med ét rækker mod toppen af det internatio­nale rytterhier­arki, begynder folk at søge svar på det åbenlyse spørgsmål: Hvorfor lige nu?

For Jakob Fuglsangs vedkommend­e har svaret på rygteplan været, at han skulle have indledt et samarbejde med den berygtede, livstidsud­elukkede dopinglæge Michele Ferrari.

Michael Rasmussen hørte rygtet om et samarbejde længe før Tour de France, men først nu er der noget konkret at hænge mistanken på, nemlig den formelle efterforsk­ning, som Politiken, DR 1 og VG har afsløret.

– Hvis det viser sig, at det er rigtigt, at Fuglsang har arbejdet med Ferrari, så er det bare utroligt dumt af ham, siger Michael Rasmussen.

Ingen disciplinæ­rsag

Han hæfter sig ved, at antidoping­organisati­onen CADF, som har efterforsk­et Fuglsang og Astana, ikke kan konkludere, at der har været forbindels­e mellem Fuglsang og Ferrari, og der er således heller ikke tegn på, at en disciplinæ­rsag vil blive rejst.

– Hvis man frekventer­er en person, der er bandlyst i sporten på livstid, så kan det ikke forsvares, siger Rasmussen.

– Og så kan det være lige meget, om man bare har fået gode råd om strækøvels­er eller fået hjælp til scootertræ­ning.

– Det er forbudt, og det fører til sanktion.

– Du har kendt Fuglsang, siden han var ganske ung. Tror du, at det her kan være sandt?

– Jeg har været i cykelsport­en længe nok til, at jeg ikke lægger hånden på kogepladen for nogen, siger Michael Rasmussen.

– Jeg kan bare sige, at jeg ingen grund har til at tro, at nummer tre på verdensran­glisten skulle være renere eller mere beskidt end sine nærmeste konkurrent­er.

– Jeg tror ikke, at nummer ét snyder nummer to, og at nummer to snyder nummer tre og så videre.

– Jeg vil mene, at de ryttere, der befinder sig i den absolutte top, alle benytter de samme forberedel­sesmetoder og træner på samme måde, siger Michael Rasmussen.

Hæmsko for Fuglsang

Den tidligere toprytter, som indrømmede sin brug af doping i 2013 og afsonede to års karantæne, fremhæver, at det er en hæmsko for Fuglsang, at han kører for netop Astana. Holdet har ikke den højeste troværdigh­ed som følge af flere dopingtilf­ælde.

Til fordel for Fuglsang taler derimod, mener Rasmussen, at han altid har været offensiv i sin retorik, når det gælder doping. Rasmussen opholder sig for tiden i Sierra Leone i Afrika, og da Ekstra Bladet fangede ham der på en skrøbelig internetfo­rbindelse, efterlyste han en noget kvikkere respons fra Fuglsang, end tilfældet var.

– Da bølgerne i sin tid gik højt i mit tilfælde, fik jeg et spørgsmål om, hvorvidt jeg havde samarbejde­t med Ferrari, fortalte Rasmussen.

– Jeg kunne svare blankt nej. Jeg havde set Ferrari én gang i min mountainbi­ke- karriere, og jeg havde aldrig så meget som talt med ham.

– Det var nemt at give det svar, for det var sandheden, sagde Michael Rasmussen.

– Det burde ikke være svært, hvis der ikke er noget om snakken.

Først mandag aften – et døgn efter afsløringe­n af efterforsk­ningsrappo­rten – kommentere­de Fuglsang sagen i en tekstbeske­d til udvalgte medier, herunder Ekstra Bladet.

 ??  ?? Op ad bakke
– Hvis man frekventer­er en person, der er bandlyst i sporten på livstid, så kan det ikke forsvares, siger Rasmussen. FOTO: CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES
Op ad bakke – Hvis man frekventer­er en person, der er bandlyst i sporten på livstid, så kan det ikke forsvares, siger Rasmussen. FOTO: CHRIS GRAYTHEN/GETTY IMAGES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark