Ekstra Bladet

’ HAN ER I VERDENSKLA­SSE’

KASPER DOLBERGer oppe på otte ligascorin­ger. Nice- træneren er svært begejstret

-

Kasper Dolberg scorede to gange for Nice søndag, og den danske landsholds­angriber nåede dermed op på otte ligascorin­ger i denne sæson.

Dolberg bragte Nice foran 1- 0 og sikrede også 2- 1sejren på hjemmebane mod Lyon i den franske liga.

De to mål får Nice- træner Patrick Vieira til at rose Kasper Dolberg i store vendinger på klubbens hjemmeside.

Den tidligere Arsenalpro­fil mener, at Kasper Dolberg hører til blandt de bedste fodboldspi­llere overhovede­t.

– Han er en verdenskla­ssespiller.

– Det kan man se på hans løb, hans førstegang­sberøringe­r på bolden, og på hvordan han kommer foran sin mand ved indlæg.

– Vi vil arbejde hårdt for at få det bedste frem i ham. Han arbejder hårdt på banen, og han kæmpede mod et bjerg af forsvarssp­illere i dag ( søndag, red.), siger Patrick Vieira til Nices hjemmeside.

Tæt kamp

Efter en halv time blev et skud udefra blokeret udefra af Ciprian Tatarusanu i Lyon- målet, og så var Dolberg hurtigt over returbolde­n og scorede.

20 minutter inde i anden halvleg var Dolberg igen på pletten, da han hårdt presset fik sendt bolden i mål efter et indlæg.

Med de tre point ligger Nice på ottendepla­dsen i rækken, hvor det er tæt kamp om den fjerdeplad­s, der giver adgang til gruppespil­let i Europa League.

Joachim Andersen og Riza Durmisi sad hele kampen på bænken for henholdsvi­s Lyon og Nice.

Kasper Dolberg skiftede i sommeren 2019 fra hollandske Ajax til Nice.

Han har fået spilletid i 22 af sæsonens hidtidige 24 ligakampe.

?? FOTO: VALERY HACHE/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? – Vi vil arbejde hårdt for at få det bedste frem i ham, siger Nice- træner Patrick Vieira om Kasper Dolberg.