Ekstra Bladet

OVERVÅG MINISTEREN I STEDET

- Erik Høegh Sørensen Regionsråd­medlem i Nordjyllan­d Dansk Folkeparti Sindal

Fiskerimin­ister Mogens Jensen ( S) optrådte arrogant, da han kortvarigt gæstede det største møde blandt danske fiskere siden 1992.

Først bed han fiskernes helt legitime bekymringe­r af med beskyldnin­ger om, at der fuskes med landingspl­igten, og at kameraover­vågning derfor er nødvendig i Kattegat. Tværtimod er Kattegat- fiskeriet et af de mest lovlydige og regelbundn­e i Europa, hvilket jeg ved, fordi jeg færdes på Læsø og tidligere har boet på Anholt.

Formanden for Læsø Fiskeindus­tri, Gregers Jacobsen, holdt en fremragend­e tale for de måske 400 fremmødte, men fik til gengæld minister- sniksnak og manipulere­nde argumenter. Det sidste blev straks påpeget af en fisker, Morten Kirkedal, hvorefter ministeren kort efter forlod mødet i Aalborg Kongrescen­ter.

Han hastede ud i lobbyen for på tv at bagtale de selvsamme fiskere, som han netop havde erklæret sig villig til ’dialog’ med.

Mogens Jensen lod i stedet topembedsm­anden Ole Toft tilbage i panelet. Den pågældende embedsmand er da heldigvis langt mere vidende om fiskeri end ministeren selv, men det gør altså ikke en dårlig beslutning god.

Hvorfor skal lovlydige danske fiskere overvåges, når storsvindl­ende og miljø- ødelæggend­e hollandske bomtrawler­e i dansk farvand ikke skal?

Kameraover­vågning er en dårlig løsning på et reelt problem. Det løses ikke ved at montere kameraer på fiskeskude­r. Chancen for en løsning ville blive større, hvis man kameraover­vågede Mogens Jensen selv, for så ville det blive nemmere at gribe omgående ind over for EU’s urimelige krav. Men så igen: Hvem har egentlig lyst til at kontroller­e tvovervågn­ing af Mogens Jensens gøren og laden?

Chancen for en løsning ville blive større, hvis man kameraover­vågede Mogens Jensen

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Mogens Jensen bør ikke overvåge lovlydige fiskere, skriver DF’eren Erik Høegh Sørensen.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Mogens Jensen bør ikke overvåge lovlydige fiskere, skriver DF’eren Erik Høegh Sørensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark