Ekstra Bladet

RAMT AF SKUD I HELE KROPPEN

31- årig mand hårdt såret af skud i uopklaret angreb som led i blodigt opgør mellem gruppering­er i Køge

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Det var salver af skud, der tirsdag i sidste uge ramte og kvæstede en 31- årig bande- veteran og hans fem år yngre kammerat i boligkvart­eret Ellemarken i Køge. Det fortæller politiet.

Lars Krogsgaard, vicepoliti­inspektør og leder af efterforsk­ningen i Midt- og Vestsjælla­nds Politi, lægger ikke skjul på, at det var et større, målrettet angreb, der ramte de to mænd.

– Den 31- årige blev ramt af en del skud. Han blev ramt over hele kroppen, og vi har fået at vide, at hans tilstand er stabil. Om han er uden for livsfare, ved jeg ikke med sikkerhed. Sandheden er jo, at vi i første omgang ikke troede, at han ville overleve, siger Lars Krogsgaard.

Det andet skudoffer blev med Lars Krogsgaard­s ord ramt af flere skud, men i mindre omfang. Hans situation har også stabiliser­et sig.

Ukendt automatvåb­en

Vicepoliti­inspektøre­n fortæller, at salverne med stor sandsynlig­hed blev affyret med automatvåb­en. Om der var flere våben, og hvilken type det drejer sig om, kan han endnu ikke oplyse.

Politiet har endnu ikke identifice­ret mulige gerningsmæ­nd.

– Problemet er, at vi ikke har haft mulighed for at afhøre nogen af parterne i sagen, siger Lars Krogsgaard, der om et muligt motiv holder sig til at oplyse, at der er tale om en lokal konflikt om territorie­r mellem to gruppering­er i boligområd­erne Karlemosen og Ellemarken i Køge.

– Det kan være noget med hash- markedet og nogle personlige konflikter i det lokale område.

De to ramte i skudepisod­en har begge rødder i boligkompl­ekset Ellemarken.

– Det her lugter af konflikter, der er bande- relaterede, siger Lars Krogsgaard, som ikke ønsker at komme nærmere ind på antallet af implicered­e eller konkrete bande- relationer i regionen syd og vest for København.

En central rolle

Ekstra Bladet erfarer dog, at den ene part i Køge- balladen rutinemæss­igt mænger sig med den københavns­ke NNV- gruppering.

Den 31- årige mand har tidligere haft en central rolle i en af de nu nedlagte indvandrer- gruppering­er syd for København. Det er uklart, om han har lagt det storkøbenh­avnske bandemiljø helt eller delvist bag sig.

Konflikten i de to boligområd­er i Køge er især spidset til i sidste halvdel af januar, og der er tidligere på måneden affyret skud i forbindels­e med to andre opgør mellem rivalisere­nde unge.

I forlængels­e af skud- angrebene er der indført en særlig visitation­szone med udvidede efterforsk­ningsmidle­r i Midt- og Vestsjælla­nd.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Salver af skud
Politifolk arbejdede på højtryk efter skyderiet i boligområd­et i Ellemarken.
FOTO: KENNETH MEYER Salver af skud Politifolk arbejdede på højtryk efter skyderiet i boligområd­et i Ellemarken.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ekstra Bladet talte 36 markeringe­r efter bl. a. patronhyls­tre oven på sidste uges målrettede skudangreb på Parkvej i Køge.
FOTO: KENNETH MEYER Ekstra Bladet talte 36 markeringe­r efter bl. a. patronhyls­tre oven på sidste uges målrettede skudangreb på Parkvej i Køge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark