Ekstra Bladet

Panserkøre­tøj bakkede ind i bil

- LAURA HØIRIS lh@ eb.dk

Det var noget af et syn, der mødte beredskabs­chef Jesper Hesselberg, da han tidligt tirsdag morgen fik besked om et sammenstød på Egebjergve­j 38 syd for Skive.

En pansret mandskabsv­ogn bakkede nemlig op i en personbil, hvor en kvinde sad bag rattet.

– Det var ikke det, jeg regnede med, at jeg skulle komme ud til – jeg har været i branchen i 20 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, fortæller Jesper Hesselberg, beredskabs­chef hos Midtjysk Brand og

Redning, til Ekstra Bladet.

Den pansrede mandskabsv­ogn, Pranha 5, blev ført af soldater, som var på øvelse fra ingeniørre­gimentet ved Skive Kaserne.

Carsten Henriksen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllan­ds Politi, bekræfter, at de fik en anmeldelse klokken 07.17 tirsdag morgen.

– Militæret var på øvelse, og så skulle de ned ad en sidevej, men kører for langt. Derfor bremsede de vognen og ville bakke, fortæller vagtchefen om episoden.

Overså bilisten

Ulykken skete kort derefter, fordi mandskabsv­ognen begyndte at bakke.

– Toyotaen holdt cirka tre meter fra vognen, og personbile­n er så meget mindre end mandskabsv­ognen, så den er ikke til at se. Det er først, da de har kørt godt op i Toyotaen, at de stopper, fortæller Jesper Hesselberg om ulykken.

– Det er ikke til at sige, om bilen blev totalskade­t, men den har i hvert fald fået store frontale skader, det er helt klart, fortæller Jesper Hesselberg.

Heldigvis kom der ingen til skade under det besynderli­ge uheld – hverken føreren af bilen eller soldaterne.

Men flere gik chokerede fra ulykken.

– Føreren af Toyotaen var dybt chokeret. Hun blev tilset i en ambulance på stedet, men der var ikke sket hende noget fysisk. Det sætter tanker i gang om, hvad der kunne have sket, forklarer Jesper Hesselberg.

 ?? FOTO: JESPER HESSELBERG/ MIDTJYSK BRAND & REDNING ?? Sådan så det ud på ulykkesste­det tirsdag morgen, hvor en pansret kampvogn var bakket ind i en personbil.
FOTO: JESPER HESSELBERG/ MIDTJYSK BRAND & REDNING Sådan så det ud på ulykkesste­det tirsdag morgen, hvor en pansret kampvogn var bakket ind i en personbil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark