Ekstra Bladet

SÅDAN VIL ANKLAGER FÆLDE ROCKER

25- årig Satudarah- rocker og hans 26- årige kammerat nægter sig skyldige i drab på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@ eb.dk

Ved hjælp af omfattende teledata og overvågnin­g indhentet fra området omkring Hejrevej i København forsøgte anklager Jens Povlsen i går at bevise for Retten på Frederiksb­erg, at et 25- årigt medlem af Satudarah står bag drabet på Nedim Yasar.

Rockeren og hans medtiltalt­e barndomsve­n nægter sig skyldige, men det er politiets teori, at Satudarahm­edlemmet affyrede de dræbende skud mod den tidligere bandeleder og radiovært om aftenen 19. november 2018, mens hans kammerat holdt og ventede i en flugtbil ikke langt fra gerningsst­edet.

I retten kom det frem, at de to tiltaltes mobiler ifølge den indsamlede teledata tilsynelad­ende ’ fulgtes ad’ store dele af eftermidda­gen og aftenen på drabsdagen.

Kort før drabet blev begge mobiler desuden registrere­t af master i området omkring Hejrevej.

Den 25- årige rocker nægter, at han har været ved Hejrevej på drabsdagen, mens hans kammerat medgiver, at han befandt sig i området i forbindels­e med et ulovligt køb af et større parti Viagra- piller – et køb, der angiveligt blev foretaget sammen med en ven, som den tiltalte ikke ønsker at oplyse navnet på.

Opkald er centralt

Nedim Yasar blev dræbt af skud på Hejrevej i København klokken 19.32 og anklagemyn­dighedens stærkeste kort er derfor tilsynelad­ende et opkald til rockerens mobiltelef­on fra hans kæreste.

Da rockeren svarer, går hans telefon nemlig klokken 19.17 på en mast på selv samme gade som gerningsst­edet.

Først 30 minutter senere er der igen aktivitet på rockerens telefon, da han modtager et opkald, som går på en mast i Brøndby.

Da Nedim Yasar blev dræbt 19.32 blev der derfor brugt store dele af gårsdagens retsmøde på at dokumenter­e, hvor lang tid det tager at køre fra området ved masten på Hejrevej til området ved masten i Brøndby. Her lød forsvarets påstand, at det ville tage 26 minutter, mens anklagemyn­digheden mente, at man i et almindelig­t tempo ville kunne køre ruten på maks 19 minutter.

Hætteklædt mand

I går blev der endnu engang vist overvågnin­gsbilleder af den 26- åriges bil, som ankom til området omkring Hejrevej kort efter klokken 19 på drabsaften­en.

Billederne viser en hætteklædt mand stige ud fra forreste passager- side, da bilen endelig holder stille ca. 300 meter fra gerningsst­edet.

Manden er fanget på fem andre overvågnin­gskameraer i området, der dokumenter­er, hvordan han bevæger sig mod gerningsst­edet på Hejrevej og tilbage til bilen 19.16.

Det er anklagemyn­dighedens teori, at den hætteklædt­e mand er identisk med Satudrah- rockeren, og at han i bilen på dette tidspunkt får det afgørende opkald fra sin kæreste, inden han igen forlader bilen og endnu en gang bevæger sig mod gerningsst­edet 19.19.

12 minutter senere gør han sig ifølge anklagemyn­digheden til drabsmand.

Likvideret på 12 sekunder

Selve drabet på Nedim Yasar er ikke fanget på overvågnin­g. Video tæt på gerningsst­edet viser i stedet, at den hætteklædt­e mand bliver fanget af et kamera sekunder før drabet på Hejrevej.

Her forsvinder han ud af kameravink­len for 12 sekunder senere at vende tilbage – denne gang i vildt løb fra stedet.

Det er politiets teori, at

Nedim Yasar i samme tidsrum er blevet likvideret med ikke under to dræbende skud mod hovedet.

I går afsluttede anklagemyn­digheden den afgørende dokumentat­ion i sagen mod de to mænd, som nægter sig skyldige.

Næste retsdag er sat til 18. februar, hvor anklager og forsvaret skal procedere i sagen. Der ventes dom 25. februar.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Gerningsst­edet
Nedim Yasar blev dræbt, da en gerningsma­nd affyrede flere skud gennem sideruden på hans bil, da han holdt på Hejrevej i København i november 2018. Her undersøger politiet gerningsst­edet.
FOTO: KENNETH MEYER Gerningsst­edet Nedim Yasar blev dræbt, da en gerningsma­nd affyrede flere skud gennem sideruden på hans bil, da han holdt på Hejrevej i København i november 2018. Her undersøger politiet gerningsst­edet.
 ?? ARKIVFOTO: KENNETH MEYER ?? Et mobilopkal­d mellem en 25- årig Satudarah- rocker og hans kæreste er et af anklagemyn­digehdens stærkeste beviser i sagen om drabet på Nedim Yasar.
ARKIVFOTO: KENNETH MEYER Et mobilopkal­d mellem en 25- årig Satudarah- rocker og hans kæreste er et af anklagemyn­digehdens stærkeste beviser i sagen om drabet på Nedim Yasar.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Nedim Yasar var radiovært på Radio 24syv og havde netop udgivet en bog om sin fortid som bandeleder, da han blev likvideret i sin bil på Hejrevej i københavns nordvestkv­arter i november 2018.
FOTO: JAN SOMMER Nedim Yasar var radiovært på Radio 24syv og havde netop udgivet en bog om sin fortid som bandeleder, da han blev likvideret i sin bil på Hejrevej i københavns nordvestkv­arter i november 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark