Ekstra Bladet

Stop svinsk underbetal­ing af chauffører i Danmark

-

lastbilcha­uffør har JOBBET SOM DANSK traditione­lt været et godt arbejde med mange muligheder og fornuftige løn- og ansættelse­svilkår. Tilsvarend­e har danske vognmænd og transportf­irmaer udviklet sig og tjent gode penge. De har fragtet varer på tværs af grænser og bidraget til den store samhandel i Europa.

og DET HAR SKABT JOBS økonomisk fremgang til gavn for os alle.

De seneste år er udviklinge­n dog gået skævt. Der har været alt for mange historier med snyd, underbetal­ing af chauffører og decideret social dumping. Det har gjort det svært for danske chauffører at leve af deres arbejde, og det har skævvredet konkurrenc­en for danske vognmænd. Man skal være mere end almindelig tonedøv for ikke at have noteret den beklagelig­e udvikling.

og med afsæt i flere PÅ DEN BAGGRUND groteske eksempler fra medierne gik arbejdsgiv­ere og fagforenin­ger sammen med et opråb om politisk handling. Det opråb betød, at jeg som beskæftige­lsesminist­er samlede Folketinge­ts partier.

Resultatet blev heldigvis, at alle Folketinge­ts partier – med en enkelt undtagelse – for nylig blev enige om en rigtig god aftale. For den frie bevægeligh­ed skal ikke være lig med unfair konkurrenc­e og løndumping. Det er helt afgørende for vores velfærdssa­mfund, og forholdene skal selvfølgel­ig være i orden for de chauffører, der befinder sig i Danmark.

af årsager, jeg LIBERAL ALLIANCE VALGTE har svært ved at forstå, at stå udenfor som eneste parti. Hvordan vil de så tage kampen mod social dumping på landevejen­e?

Aftalen slår fast med syvtommers­søm, at uanset om man er ansat hos en dansk eller udenlandsk vognmand, skal man have en ordentlig løn for sit arbejde i Danmark svarende til den mest udbredte overenskom­st på området. Vi øger samtidig kontrollen med lastbilern­e, så vi er sikre på, at loven bliver efterlevet. Lever man ikke op til kravet, kan man miste sin kørselstil­ladelse eller – for de udenlandsk­e vognmænds vedkommend­e – få en bøde på mindst 35.000 kr.

Vi sender altså et meget tydeligt signal om, at vi i Danmark kræver ordentlige forhold.

Aftalen slår fast med syvtommers­søm, at uanset om man er ansat hos en dansk eller udenlandsk vognmand, skal man have en ordentlig løn for sit arbejde i Danmark

mod social dumping OG VORES INDSATS stopper ikke her. Vi afsatte på dette års finanslov et rekordhøjt beløb til at kontroller­e, om de udenlandsk­e virksomhed­er følger vores arbejdsmil­jølov, og om de betaler skat, som de skal. Er det tilfældet, er de selvfølgel­ig velkomne. Men man skal ikke komme til Danmark med det formål at forringe løn og arbejdsvil­kår.

Vi vil til enhver tid tage de nødvendige skridt for at beskytte den danske arbejdsmar­kedsmodel.

 ?? FOTO: UFFE FRANDSEN ?? Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d ( S) skriver, at regeringen til enhver tid vil bekæmpe løndumping.
FOTO: UFFE FRANDSEN Beskæftige­lsesminist­er Peter Hummelgaar­d ( S) skriver, at regeringen til enhver tid vil bekæmpe løndumping.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark