Ekstra Bladet

Ny hovedtelef­on kan rense sig selv

SMUGKIG: Bruger UV- lys til at rengøre sig selv – og en anden ny model kan du vaske

- OLE HENRIK JOHANSEN, TEK. NO tech@ eb.dk

Vi danskere er træningsgl­ade og har ofte teknologi på os, der kan bidrage lidt til træningen. Uanset om det er et træningsur, en træningsap­p på mobilen eller en hovedtelef­on.

Philips har nu lanceret en række nye lydprodukt­er i ActionFit- serien, som specifikt er rettet mod dem, der kan lide at have musik i ørerne, mens de sveder.

Sprøjtetæt­te

For uanset hvor meget du sveder, vil disse nye Philips- gadgets altid forblive rene, lover firmaet.

Et af de produkter, der er designet til træning, hedder noget så ucharmeren­de som TAST702BK/ 00. Det er et sæt helt trådløse in-earhovedte­lefoner, der kan prale af IPX5- certificer­ing.

Det betyder, at de er sikret mod sprøjt fra vand, men ikke vandtætte. Med andre ord kan du ikke bære dem, hvis du tager en svømmetur, men til gengæld kan du i teorien bære dem i bruseren, hvis der er brug for det. Men lad helst være.

Enhederne har en lille støttefinn­e, der giver dem mulighed for at sidde bedre under træningen ved at have denne finne som en støtte til øret. Derudover leveres modellen med tre forskellig­e størrelser af øredutter, der får enhederne til at passe bedst.

Fri for bakterier

Men det er ikke det, der adskiller hovedtelef­onen fra mange af de andre trådløse modeller, vi har testet.

Det medfølgend­e etui har nemlig indbygget UV- lys til at hjælpe med at holde enheder fri for blandt andet bakterier, lover Philips. Processen aktiveres automatisk, hver gang du sætter dem i etuiet og lukker det.

På siden af etuiet tændes et hvidt lys, der lyser i nogle få sekunder, før det slukker. Derefter oversvømme­r UV- lys ørepropper­ne, som skulle dræbe de fleste af de bakterier, der skjuler sig på overfladen af propperne. Hele operatione­n udføres på få sekunder.

Vi fik også prøvet de små enheder et øjeblik, og lyden

Hele operatione­n udføres på få sekunder

virker ud til at være temmelig ren og neutral, selvom bassen er ret udtalt. Det kan så passe fint for dem, der har brug for et ekstra skub under løbet.

Lette at rense

Ifølge Philips er der godt 18 timers total batteritid, når man medregner strømmen fra etuiet, der også fungerer som oplader. Den vejledende pris er sat til godt 1500 kroner. Og sammen med in- ear- hovedtelef­onen er der også to andre medlemmer af den nye ActionFit- familie på vej.

Billigst er et par trådløse hovedtelef­oner kaldet TASH402BK/ 00. Det er et par hovedtelef­oner, der er af den art, der sidder på øret og ikke over dem. Prisen er sat til godt 550 kroner.

De er også lette at holde rene. Udover at være åndbare skulle det stof, der bruges på ørepuderne, også være lette at rense. Vi fik ikke testet det selv, men man skulle være i stand til let at skylle puderne under rindende vand.

 ?? FOTO: TEK. NO ?? Ægte videnskab eller bare en lidt smart funktion? Philips mener i hvert fald, at UV- lys kan hjælpe med at holde bakteriern­e nede. Det må komme an på en prøve.
FOTO: TEK. NO Ægte videnskab eller bare en lidt smart funktion? Philips mener i hvert fald, at UV- lys kan hjælpe med at holde bakteriern­e nede. Det må komme an på en prøve.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark