Ekstra Bladet

Politiet tæppebombe­r folk med hash-varsler

- EMMA BOHN VINKEL ebv@ eb.dk

Mere end 1000 borgere i Esbjerg og omegn er mistænkt for at have købt hash fra personer i byens bandemiljø. Det er helt præcist 1042 personer, som vil opleve, at der de kommende dage vil tikke en besked ind i deres e-Boks fra politiet.

Der er i de fleste tilfælde tale om helt almindelig­e borgere i alle aldre, som er kommet i politiets søgelys, skriver Østjylland­s Politi på vegne af Særlig Efterforsk­ning Vest i en pressemedd­elelse.

– De 1042 personer har fået en varslingss­krivelse, hvor det vil fremgå, hvad vi mistænker dem for. Så vil vi afvente, hvad de vender tilbage til os med, siger politiinsp­ektør Brian Voss Olsen ved Særlig Efterforsk­ning Vest til Ekstra Bladet.

Det er forskellig­e mængder af hash, de 1042 borgere er mistænkt for at have købt. Dog er de alle mistænkt for at have købt under 100 gram.

Narkotelef­oner

– Der er flere muligheder for, hvad der kommer til at ske for den enkelte. Hvis man er enig, får man et bødeforlæg, og er man uenig, så er det op til retten, hvad der så skal ske, fortæller politiinsp­ektøren.

– Bliver I ved med at forsøge at opspore flere personer?

– Nu er vi i gang med det her, så må vi se, om det fører yderligere med sig.

Der er i sagen blevet gennemgået mange tusind hash- handler, hvor kunden har sendt en sms- bestilling til en såkaldt narkotelef­on.

Politiet forklarer i pressemedd­elelsen, at man mener, de mange borgere har understøtt­et bandemiljø­et, der organisere­r tusindvis af hash-handler.

Nogle har ikke kun måttet nøjes med en besked i indbakken. 52 personer, som har købt mere end 100 gram hash, fik besøg af politiet i Særlig Efterforsk­ning Vest. De er alle blevet sigtet. 82 personer under 18 år blev sigtet for samme lovovertræ­delse i januar.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? De 1042 borgere får først en varslingss­krivelse, hvori det vil fremgå, hvad politiet mistænker dem for.
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK De 1042 borgere får først en varslingss­krivelse, hvori det vil fremgå, hvad politiet mistænker dem for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark