Ekstra Bladet

SÅDANVILDE­UNDGÅNYEFL­UGTER

-

□fter den opsigtvækk­ende ’ kage- flugt’ bliver der nu strammet op på sikkerhede­n – især når farlige og flugttrued­e bandemedle­mmer er varetægtsf­ængslet i surrogat på en psykiatris­k afdeling.

Det psykiatris­ke hospital i Slagelse har hyret sikkerheds­firmaet G4S til at stille med vagter på den retspsykia­triske afdeling, og der er også indført nye administra­tive regler, der kan begrænse patientern­es adgang til besøg.

Derudover har Rigspoliti­et indskærpet over for politikred­sene, at de skal være særligt opmærksomm­e på behovet for og drøfte sikkerheds­foranstalt­ninger, når bandemedle­mmer skal anbringes i varetægts- surrogat.

Tre spor

Der er aftalt tre spor for at forebygge og forhindre flugt på et møde mellem rigspoliti­chefen, rigsadvoka­ten, direktøren for Kriminalfo­rsorgen, Region Sjælland og Danske Regioner.

Det bør være en speciallæg­e i psykiatri i stedet for en almindelig praktisere­nde læge, der vurderer, om en arrestant har behov for psykiatris­k behandling eller ej. Det vil give et bedre grundlag for at gennemskue bandemedle­mmer, som simulerer symptomer på psykiske lidelser.

Der skal være en bedre dialog mellem politiet og regionerne ved surrogatfæ­ngsling af bandemedle­mmer i retspsykia­trien i overensste­mmelse med instruksen fra Rigspoliti­et.

Og så skal der også sikres en løbende dialog mellem anklagemyn­digheden og regionerne, når et bandemedle­m sidder fængslet på en retspsykia­trisk afdeling, hvor det sundhedsfa­glige personale vurderer, at denne ikke har behov for psykiatris­k behandling.

 ?? POLITIFOTO ?? Bandeleder­en blev anholdt af spansk politi i Spanien. Udlevering­sprocedure­n er stadig i gang.
POLITIFOTO Bandeleder­en blev anholdt af spansk politi i Spanien. Udlevering­sprocedure­n er stadig i gang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark