Ekstra Bladet

I AM A LONDONER

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

England/Storbritan­nien sagde her 31. januar farvel til EU. Der blev jublet i London. 85 millioner briter har valgt at sige fra til det europæiske projekt.

Hvorfor: Det korte svar er, at det efterhånde­n har taget overhånd med EU. Flere hundrede EU parlaments­politikere sidder og feder den af nede i Bruxelles og delvist i Strasbourg, hvor de også flytter hen en gang imellem. Det må være super at være flyttemand i Bruxelles med alle de papir- papkasser, der skal flyttes rundt mellen

Bruxelles og Strasbourg.

Det værste er dog EUKommissi­onen, hvor bl. a. danske Margrethe Vestager sidder som EU- kommissær. Bare navnet kommissær vækker kedelige minder til Østblokken. Giver kuldegysni­nger. EUKommissi­onen sidder med magten til at komme med politiske forslag til EU- politikken.

85 procent af al dansk politik dikteres faktisk fra Bruxelles. Skræmmende. Men de er ikke folkevalgt­e, og det har briterne sagt fra over for. ’ We take power back,’ som de siger. Vi tager magten tilbage. Briterne vil selv bestemme over deres lovgivning og deres stolte land.

Der kunne vi lære noget af i Danmark. Vi går naturligvi­s ind for internatio­nalt samarbejde, men det skal ske i fornuftige rammer. Lad os dog lave en ’ union’ med Danmark, Norge, Sverige og Storbritan­nien, hvor vi skaber fælles resultater. Og ikke med EU’s voksende bureaukrat­i. Jeg siger bare: I am a Londoner.

85 procent af al dansk politik dikteres faktisk fra Bruxelles

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Henrik Skov håber, at Danmark følger Storbritan­nien ud af EU.
FOTO: RITZAU SCANPIX Henrik Skov håber, at Danmark følger Storbritan­nien ud af EU.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark