Ekstra Bladet

Regeringen vil straffe uskyldige bilejere

-

Regeringen fremlagde i går et forslag, der skal stoppe vanvidsbil­ister. Et af tiltagene handler om at konfiskere den bil, der er blevet brugt, og tvangsaukt­ionere den.

Bilen kan enten være vanvidsbil­istens egen, leaset af et selskab eller lånt af en privatpers­on. Sidstnævnt­e er ifølge FDM ofte uvidende om vanvidsbil­istens intentione­r.

– Grundlægge­nde har udspillet mange gode tanker. Men når det kommer til konfiskati­on, mener vi, at det er et skråplan at komme ind på. Der straffer man uforvarend­e bilister, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

En anden organisati­on er også bekymret for, at det kan ramme uskyldige bilejere. Nemlig leasingsel­skaberne selv.

Lapper et hul

Christian Brandt, direktør i branchefor­eningen Finans og Leasing, mener, at politiet bør beslaglægg­e bilerne – ikke konfiskere dem. For når en bil bliver konfiskere­t, får leasingsel­skabet ikke bilen at se igen.

– At kunderne ikke kan finde ud af at følge færdselsre­glerne, vil betyde, at de tager vores ejendom fra os, siger han.

Men ved at konfiskere privatpers­oners og selskabers biler lapper man et hul i lovgivning­en, mener justitsmin­ister Nick Hækkerup ( S).

– Vi vil sende signal om, at vi ikke vil finde os i det her.

– Og så har vi flere gange oplevet, at folk har kørt vanvidskør­sel, og politiet så ikke har kunnet tage bilerne fra dem, fordi de har været ejet af en anden eller været en leaset bil. Det hul vil vi have stoppet nu, siger justitsmin­isteren.

 ?? FOTO: IDA GULDBÆK ARENTSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Skattemini­ster Morten Bødskov, transportm­inister Benny Engelbrech­t og justitsmin­ister Nick Hækkerup præsentere­r regeringen­s udspil mod vanvidskør­sel på Politigård­en i København.
FOTO: IDA GULDBÆK ARENTSEN/ RITZAU SCANPIX Skattemini­ster Morten Bødskov, transportm­inister Benny Engelbrech­t og justitsmin­ister Nick Hækkerup præsentere­r regeringen­s udspil mod vanvidskør­sel på Politigård­en i København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark