Ekstra Bladet

Hotel er ikke medlem hos os

-

Indehavere­n af Rimbach ApS, Torben Larche, der ejer Løgstør Parkhotel, blev i tirsdags konfronter­et med, at deres ansatte har kontrakter med dårlige vilkår og ingen overenskom­st. Han udtalte, at virksomhed­en er medlem af KA ( Kristelig Arbejdsgiv­erforening) og allerede har overenskom­st med Krifa.

Det modsiger direktøren for KA, Karsten Høgild, nu, skriver Fagbladet 3F.

– Vi har haft en konsulent ude hos ham ( Torben Larche, red.) før jul sidste år, fordi han havde henvendt sig til os. Derefter har vi intet hørt fra virksomhed­en. Han er ikke og har aldrig været medlem hos os, siger han.

Varslet konflikt

Til gengæld tikkede der noget ind på skrivebord­et hos Karsten Høgild kort efter Torben Larches udtalelser til Fagbladet 3F tirsdag 4. februar.

– Vi fik tirsdag eftermidda­g en indmelding­sblanket ind fra ham, siger han.

På nuværende tidspunkt vil KA dog ikke overveje at optage ham og hans virksomhed som medlem.

– Vi har det princip, at vi ikke blander os i igangværen­de konflikter. Hvis 3F har henvendt sig til en virksomhed og varslet konflikt, så holder vi os væk, siger Karsten Høgild.

– Vi kan ikke acceptere, at de på den måde misbruger vores navn. Uanset om vilkårene er gode nok eller ej, så vil vi ikke bruges til at blåstemple en virksomhed, der ikke er medlem hos os, siger Karsten Høgild.

Dårlige arbejdsfor­hold

Torben Larche vil ikke svare Fagbladet 3F over telefon, men har i stedet sendt et skriftligt svar, hvor han blandt andet skriver:

– Den eneste grund til, at vi dags dato pludselig ikke er medlemmer af KA, er, at I ( 3F, red.) mener, der er en konflikt mod os, og i en sådan situation kan man ikke handle som virksomhed.

Balladen om det manglende medlemskab af KA kommer i kølvandet på, at 3F Midtfjord har varslet konflikt over for Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro, der drives af selskabet Rimbach ApS, på grund af dårlige arbejdsfor­hold. 3F vil have virksomhed­en til at tegne overenskom­st.

Ifølge ansættelse­skontrakte­r, Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af, arbejder de ansatte under dårlige vilkår, hvor de hverken får betaling for overarbejd­e, pension eller faste arbejdstid­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark