Ekstra Bladet

Grænseover­skridende

Sofie Torp skal spille rollen som Rose i ’ Marco Effekten’

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Når det femte bind i serien om Jussi Adler- Olsens Afdeling Q bliver filmatiser­et, bliver det med den fremadstor­mende skuespille­rinde Sofie Torp i rollen som politisekr­etæren Rose. Dermed afløser hun skuespille­rinden Johanne Louise Schmidt, der indtil nu har haft rollen.

Det oplyser Nordisk Film i en pressemedd­elelse.

30- årige Sofie Torp kunne i 2019 opleves i det prisbelønn­ede drama ’Ser du månen, Daniel’, der for nylig sikrede hende en Robert for årets kvindelige birolle.

Får selskab af Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i rollerne som henholdsvi­s Carl Mørck og Assad

Men nu kaster den unge skuespille­rinde sig altså over rollen som Rose i filmen ’ Marco Effekten’, hvor hun får selskab af Ulrich Thomsen og Zaki Youssef i rollerne som henholdsvi­s Carl Mørck og Assad.

Beæret over rollen

Sofie Torp er både overrasket og beæret over at få rollen.

– Alle, som har læst Jussi Adler-Olsens imponerend­e romanværk om Afdeling Q, har med garanti deres egne oplevelser og billeder af

Mørck, Assad og Rose.

– Jeg har også mine, især af kvindefigu­ren Rose, og derfor blev jeg både overrasket og meget glad for at få tilbuddet om at fylde netop denne rolle ud.

Glæder mig

– Det virker næsten grænseover­skridende at spille en karakter, som jeg har haft så store og stærke læseopleve­lser med, når jeg har læst Jussis bøger. Nu skal jeg spille rollen, sådan som filmens instruktør ser karakteren. Det glæder jeg mig uendeligt meget til, siger Sofie Torp.

’ Marco Effekten’ handler om romadrenge­n Marco, der bliver anholdt med en savnet pædofili- mistænkt mands pas på sig.

Multinatio­nal korruption

Det bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af en sag om multinatio­nal korruption med ulandsbist­and og et bestialsk mord, der skal dække over det hele.

Filmen instrueres af Martin Zandvliet og produceres af Mikael Rieks. Makkerparr­et står også bag filmsucces­erne ’ Under sandet’ og ’ Dirch’.

Filmen forventes at få premiere 1. oktober 2020.

 ??  ?? – Alle, som har læst Jussi Adler- Olsens imponerend­e romanværk om Afdeling Q, har med garanti deres egne oplevelser og billeder af Mørck, Assad og Rose, fortæller Sofie Torp
– Alle, som har læst Jussi Adler- Olsens imponerend­e romanværk om Afdeling Q, har med garanti deres egne oplevelser og billeder af Mørck, Assad og Rose, fortæller Sofie Torp

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark