Ekstra Bladet

Tordnede mod skattely: Så hellig var skattejæge­r- Helle

- JAMES KRISTOFFER MILES ANDREAS L. MUNK jkm@ eb.dk; munk@ eb.dk

Som statsminis­ter var der ingen rysten på hånden. Helle Thorning- Schmidt (S) ville slå hårdt ned på skattely.

Sidenhen har den tidligere formand for Socialdemo­kratiet øjensynlig­t fået et noget mere nuanceret syn på fidusen.

Som Ekstra Bladet de seneste dage har afsløret, er Helle Thorning- Schmidt tæt forbundet med OW Bunkers tidligere formand, Denis Viet- Jacobsen, i to selskaber med direkte forbindels­e til skattely.

Thorning har sågar for egne penge købt en ejerandel i det ene selskab.

Helle Thorning- Schmidt er trods adskillige forsøg ikke vendt tilbage til Ekstra Bladet med så meget som et pip.

Uacceptabe­lt

Anderledes åbenmundet var hun i 2013, da hun deltog i et møde i Det Europæiske Råd.

Her slog hun som statsminis­ter fast, at ’… det er uacceptabe­lt, at skattely hjælper virksomhed­er og personer med at undgå at betale skat.’

På dagsordene­n var dengang et nyt såkaldt rentedirek­tiv, som havde til hensigt at bryde bankhemmel­igheden i Europas skattely ved at skabe automatisk udveksling af bankdetalj­er på tværs af landegræns­er.

’ Det er jo netop et grænseover­skridende problem, fordi det handler om, at man flytter sine skattebeta­linger eller slet ikke betaler skat ved at sætte pengene i skattely,’ lød det videre fra Helle ThorningSc­hmidt.

Ville sortliste

Den tidligere statsminis­ter ville gå så langt som til at sortliste skattely- lande, hvis de ikke samarbejde­de om bl. a. udlevering af bankoplysn­inger.

’ Sortlistni­ng er noget, som Danmark og jeg er meget positiv overfor, men det skal selvfølgel­ig være i en europæisk ramme. Det er et godt eksempel på et område, hvor det ikke nytter noget, at landene gør det hver for sig selv,’ lød det fra Thorning.

Helle Thorning- Schmidt fik imidlertid ikke det store ud af sin kamp mod skattely, da der hverken blev vedtaget sortlistni­ng eller skærpede rentedirek­tiver mod skattely-landene på ministermø­det i 2013.

Ekstra Bladet forsøger fortsat at få Helle Thorning- Schmidt i tale.

 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark