Ekstra Bladet

KEVINS NYE RACER

HAAS vender tilbage til sine gamle farver til den kommende sæson

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Sidste år var til glemmeboge­n for Kevin Magnussen og Haas- teamet, hvis sæson blev præget af bilens fejlslagne udvikling og en saga med en forfærdeli­g sponsor.

Før 2020- sæsonen er det farvel til pompøse lanceringe­r af bilen, som det var tilfældet for 12 måneder siden på den fisefornem­me Royal Automobile Club, hvor Rich Energy insistered­e på at melde sin ankomst til verden.

Farvel til Lotus- inspirered­e farver i sort og guld og velkommen tilbage til de klassiske Haas- farver – og dyder.

Som i teamets tre første leveår lancerer det sin racer først via computerge­nererede billeder, som langt fra viser alle detaljer på den rigtige bil, og man afholder ingen lanceringe­r, hvor gæsterne drukner sig i champagne.

Kortene ind til kroppen

På dette tidlige tidspunkt af sæsonen holder alle holdene kortene tæt ind til kroppen, selvom der næppe sker revolution­er i designet, da det tekniske reglement er stort set identisk i forhold til sidste år.

Den ægte VF20’ er bliver først præsentere­t for offentligh­eden onsdag 19. februar klokken otte om morgenen på Circuit de Barcelona- Catalunya; en time før vintertest­en indledes.

Efter holdets skrækkelig­e 2019- sæson er der spirende optimisme om, at 2020 og VF20’ eren bliver markant bedre.

Designerne valgte i fjor en blindgyde, hvad udviklings­muligheder­ne angik, og har derfor ændret konceptet.

– Vi har fundet mere downforce til i år.

– Sidste år havde vi et kæmpe hul fra tallene i vindtunnel­en til virkelighe­den.

– I år har vi endnu bedre tal i vindtunnel­en og bedre indikation­er på tallene i virkelighe­den, sagde Kevin Magnussen forleden fra scenen i Cirkusbygn­ingen i København, hvor han holdt foredrag med sin far.

Herefter drog han til Italien for at gøre de sidste forberedel­ser til vintertest­en sammen med resten af raceteamet.

Teamejer glæder sig

I en pressemedd­elelse siger teamchef Günther Steiner:

– Det er altid spændende at se udviklinge­n af en ny Formel 1- bil, og VF- 20’ eren skal uden tvivl levere, hvor forgængere­n ikke gjorde det.

– Et uændret reglement til denne sæson har givet os muligheden for at forbedre vores forståelse af bilen og granske nye løsninger til VF- 20’ eren nøje.

– Sidste år var helt sikkert et tilbageskr­idt, et, jeg aldrig ville have bedt om, men du lærer af sådanne situatione­r, siger Haas- teamchefen.

Teamejer Gene Haas glæder sig også over at se sit team klædt i hans egne farver; grå, sort, rød og hvid.

– Jeg er glad for at se bilen vende tilbage til mere kendte Haas Automation­farver; dem kan jeg bestemt identifice­re mig med, siger han.

– Helt ærligt, så håber jeg, at vi med VF- 20’ eren vender tilbage den form, vi havde i 2018, da vi sluttede femmere i konstruktø­rVM. 2019 var en hård sæson at gennemleve.

 ??  ??
 ?? FOTO: HAAS F1 TEAM ?? Ser racende godt ud
– Jeg er glad for at se bilen vende tilbage til mere kendte Haas Automation- farver; dem kan jeg bestemt identifice­re mig med, siger teamejer, Gene Haas. Her har du bilen fra alle vinkler.
FOTO: HAAS F1 TEAM Ser racende godt ud – Jeg er glad for at se bilen vende tilbage til mere kendte Haas Automation- farver; dem kan jeg bestemt identifice­re mig med, siger teamejer, Gene Haas. Her har du bilen fra alle vinkler.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark